– Hvordan har de siste fem årene som leder vært?

– Jeg kom på å starte POW Norge mai 2013, veien etter det har vært utrolig kjekk og fin. Møtt uendelige fine mennesker, har jo blitt kjent med mellom 200-250 frivillige gjennom systemet vårt. Ikke minst alle festivalene der jeg har fått snakket med mye inspirerende og bra mennesker.

– Hva er grunnen til at du nå velger å trappe bort?

– Jeg som person vil vie mer tid mot enkeltprosjekt og føler at jeg kan utrette mer på litt målrettet arbeid. Jeg vil og gi noen andre muligheten til å møte de samme engasjerte folkene og oppleve like mye som jeg har fått gjennom dette vervet.

– Hvilke kvaliteter ser dere etter i erstatteren din?

– Det eneste kravet vi har satt hittil er at man er engasjert, men god kommunikasjonsevne er også ganske viktig. Mye av det vi prøver å få ut er jo ganske sårt, det er for mye skremselspropaganda der ute. Hovedoppgaven vår er å få ut at det er mye bra som blir gjort og at det ikke krever så mye offer for at det skal utgjøre en forskjell.

– Hvilke spesifikke grep gjør du i hverdagen din for å kunne leve mest mulig miljøbevisst?

– Noe av det jeg gjør er å være veggis, kjøpe mest mulig på Finn, reise mest mulig klimavennlig. Innad organisasjonen prøver vi å reise mest mulig med buss istedenfor fly. I tillegg er jo det å snakke med andre, invitere andre på vegetar-middag for å vise at det er bra og kan være skikkelig digg og lettvint. Vise at det ikke er ikke svart-hvitt. Man er ikke enten et miljøsvin eller hippie, vi prøver å finne den gylne middelvei for hver enkelt.

– POW har fått litt kritikk for at ambassadørene deres reiser mye med fly, hva tenker du om det?

– Det er litt slik at vi må ta samfunnet slik det er i dag, alle flyr, jeg flyr du flyr og våre ambassadører flyr. Våre ambassadører er utøvere på et høyt nivå i sportene de driver med, folk må få drive med det de ønsker. Det vi gjør er å invitere mennesker som ønsker å bruke stemmen sin til å gi ut informasjon om en mer miljøvennlig livsstil og hvor mye det kan bety å for eksempel spise mer miljøvennlig, ha mer klimavennlig utstyr uten at det går utover idretten de utøver. Det er nok ingen som faktisk greier å leve med absolutt 0 utslipp eller plastavfall. Et annet aspekt er at fly er økonomisk billig. Å ta tog til Frankrike er både mye dyrere, krever mer tid og logistikken er en historie i seg selv. Som jeg sa tidligere ønsker vi å formidle en gyllen middelvei, det krever ikke så mye å gjøre en forskjell.

Søknadsfristen for vervet er 13. juli, du finner mer om stillingen her.