Jeremy Nobis funnet død i fengselscella

– Han var en av de største

Tidlligere OL-deltaker og frikjøringslegende Jeremy Nobis funnet død i fengselcella forrige uke.

Sist oppdatert 24. april 2023 kl 10.27
JEREMY NOBIS: Et øyeblikk tatt fra Jeremy Nobis Harvest Segment (1997) - Blast From The Past Episode 11 av Teton Gravity Research.. Foto: Skjermump
JEREMY NOBIS: Et øyeblikk tatt fra Jeremy Nobis Harvest Segment (1997) - Blast From The Past Episode 11 av Teton Gravity Research.. Foto: Skjermump

En gang kjent over hele freeskiverdenen som «Psycho Nobi», ble den amerikanske skikjøreren Jeremy Nobis funnet død i en fengselscelle i Cedar City, Utah onsdag morgen.

Nobis (52) var innsatt ved Iron County Correctional Facility etter å ha fyllekjørt i 2019. Onsdag forrige uke (19. april 2023) ble han funnet livløs på cellen sin. Fengselspersonalet forsøkte å sette i gang livreddende førstehjelp, ifølge en pressemelding fra Iron County Critical Incident Task Force.

Nobis ble erklært død i fengselet og familien er varslet. Det skal gjennomføres en etterforskning av dødsfallet hans.

Den svært anerkjente ski- og brettfilmprodusenten Teton Gravity Research (TGR) har jobbet med Nobis i mange år, og omtaler ham som en av de aller største frikjørerne gjennom tidene. Han var også med på laget til U.S. ski team under OL i Lillehammer 1994, der han fullførte til en niendeplass i storslalåm.

Dette skriver TGR til minne om Nobis på Instagram, der de hyller den avdøde legenden.

«Vi møtte Jeremy Nobis i 1997 gjennom Charlie Adams på Dynastar Skis. Han ba oss ta sjansen på denne «eks-amerikanske skiteamracer-kidden». Nobis hadde vært USAs største OL-håp som tenåring. Han var en meget dyktig legende innen racing. Nobis kjørte hardt på i livet, og i fjellet. Han ble øyeblikkelig en del av TGR-familien. Han var innstilt på å hjelpe med å sette TGR på kartet. Hans tilnærming til big mountain skikjøring endret alt for alltid. Nobis har figurert i 13 TGR-filmer og i 2019 ble han innlemmet i TGR Hall of Fame. Han er en av de største big mountain skikjørerne gjennom tidene»

Nobis' fengsling begynte i desember i fjor, etter at han i august 2021 ikke møtte opp til en videokonferanse angående en tidligere arrest. I den hendelsen var Nobis involvert i en bilkrasj der rettsdokumenter viste at promillenivået hans var 0,42 – åtte ganger den lovlige grensen i Utah, ifølge St. George News.

– For Nobis var det bare en episode i det som hadde blitt en nedadgående spiral som ballet på seg etter at hans profesjonelle skikarriere tok slutt. Før hendelsen i 2019 ble Nobis dømt for forbrytelse i Utah i 2006 og i Wyoming i 2017, skriver Idaho Mountain Express. 

I alle hendelsene skal skal det ha vært biljakt, der han forsøkte å flykte fra politiet.

Det raknet for Nobis i Idaho, hvor han skal ha jobbet som skiinstruktør på Sun Valley Resort. Der innhentet myndighetene ham i forbindelse med hans utestående arrestordrer, og arresterte ham 8. desember 2022, ifølge the Inertia. 

Se filmsegmentet med Jeremy Nobis sitt segment Harvest (1997) av Teton Gravity Research.

Publisert 24. april 2023 kl 10.14
Sist oppdatert 24. april 2023 kl 10.27
annonse
Relaterte artikler
DR. IDRETT: Hedda Berntsen har en doktorgrad i idrettspsykologi med fokus på idrett og motivasjon. Nå gjør hun seg selv til forskningskanin. Foto: Privat
Hedda Berntsen (47) gjør comeback

– Fordi jeg ønsker å være lykkelig

Birk Ruud X Games gull Aspen slopestyle
Birk Ruud vant X Games-gull i slopestyle

Vant sitt første X Games-gull i slopestyle

Høydepunkter fra slopestyle-finalen i Laax

Se Birk Ruud sitt vinnerrun

EKSOTISKE GREIER: Mye er uvanlig med dette bildet. Løven Simba følger med mens Anders Backe kjører ski ned fra løvens tak. Foto: Johnsen
Backe-stunt i Dyreparken

Bombdrop med løve som tilskuer

annonse
Birk Ruud trippel cork på snowboard
Birk Ruud om snowboardsatsingen

– Mye mestringsfølelse å kjenne på

Eirik Moberg Krypto Pro
Eirik Moberg om livet som proffkjører

Kryptomodellen

Motivert Hedvig Wessel

Derfor gjør hun comeback i FWT

COMEBACK: Etter en sesong pause for å være foran kameraene til blant andre Matchstick Productions, er Hedvig Wessel tilbake i Freeride World Tour (FWT) denne vinteren! Foto: Oskar Enander
Wildcard til Wessel

– Elsker å konkurrere

FORLOT FACTION: Candide Thovex lanserer nå eget skimerke. Tidligere kjørte han mange år for Faction. Foto: Candide Skis
Tre nye modeller fra Candide Skis

Skilegenden Candide Thovex lanserer egne ski

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen