/ Folk

Tof Henry er død

Falt i døden på chilensk vulkan

Flere søramerikanske medier melder at den legendariske storfjellskjøreren Christophe «Tof» Henry fra Chamonix er funnet omkommet i Chile.

Sist oppdatert: 12. oktober 2023 kl 11.13
Tof Henry
Tof Henry (1984-2023). Foto: Daniel Rönnbäck
Lesetid: 1 minutter

Ifølge det spansk-språklige sportsmagasinet As Accion ble Tof Henry funnet omkommet like under toppen av vulkanen Puntiagudo i Chile 11. oktober. Han var på tur med den chilenske tindeveglederen Juan Juan Señoret som også ble funnet død.

Det spekuleres i at de skal ha falt under nedkjøring fra toppen av fjellet, og at snøskred kan ha vært en medvirkende årsak til fallet. Den franske fotografen Mathurin Vauthier var også med på turen, men skal ha kommet uskadd fra ulykken.

– SKIKJØRING ER SOM DOP: Ingen kjører verdens bratteste skilinjer like fort som franske Christophe «Tof» Henry. Han er avhengig av 100 kilometer i timen i 45 graders helling for å takle et turbulent privatliv. Foto: Daniel Rönnbäck
Les også

Tof Henry, som ble født i 1984, var en mildt sagt legendarisk skikjører. Med sin totalt kompromissløse trang til å kjøre så fort som mulig i de bratteste fjellsidene rundt hjemstedet Chamonix hadde han en posisjon og status i internasjonal frikjøring som var helt unik.

Han vant flere Powder awards, blant annet prisen for årets linje i 2018 da han kjørte super g-svinger ned Mallory-linja under heisen på Aiguille du Midi. For oss som har tatt denne heisen og vært på Aiguillen er dette en prestasjon som virker nærmest umenneskelig, men for Tof var skikjøring som dette nærmest dagligdags.

Tof Henry etterlater seg sønnen Jules.

FULL FART: Tof Henry peker skiene inn i en fransk nedoverbakke de aller fleste ville håndtert med både tverrstilte ski og dobbelt stavisett. Foto: Daniel Rönnbäck
Les også
Publisert 12. oktober 2023 kl 11.13
Sist oppdatert 12. oktober 2023 kl 11.13
annonse
Relaterte artikler
NY VERDENSREKORD: Den nye rekorden til Anders Backe er på 133,46 km/t! Foto: Gisle Johnsen
Anders Backe setter ny verdensrekord

133,46 km/t baklengs i Vikersundbakken

SKIER OF THE YEAR: 2023: Nikolai Schirmer forteller at det kommer et trofé i posten, men foreløpig får han klare seg med koppen fra 2019.
Kåret til European Skier Of The Year

Nikolai Schirmer: – Jeg har jobba ræva av meg

VARM: Hotdog Hans gikk for seier på afterskien i Hemsedal. Skjermdump: Hotdog Hans 4
Den maskerte skikjøreren møter Birk Ruud i Norge

– Hotdog Hans er en slem mann

DR. IDRETT: Hedda Berntsen har en doktorgrad i idrettspsykologi med fokus på idrett og motivasjon. Nå gjør hun seg selv til forskningskanin. Foto: Privat
Hedda Berntsen (47) gjør comeback

– Fordi jeg ønsker å være lykkelig

annonse
Birk Ruud X Games gull Aspen slopestyle
Birk Ruud vant X Games-gull i slopestyle

Vant sitt første X Games-gull i slopestyle

Høydepunkter fra slopestyle-finalen i Laax

Se Birk Ruud sitt vinnerrun

EKSOTISKE GREIER: Mye er uvanlig med dette bildet. Løven Simba følger med mens Anders Backe kjører ski ned fra løvens tak. Foto: Johnsen
Backe-stunt i Dyreparken

Bombdrop med løve som tilskuer

Birk Ruud trippel cork på snowboard
Birk Ruud om snowboardsatsingen

– Mye mestringsfølelse å kjenne på

Eirik Moberg Krypto Pro
Eirik Moberg om livet som proffkjører

Kryptomodellen

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen