– Jeg hekta i ei rot etter et klippedropp i Gummiskogen, tryna og røk korsbåndet for to år siden. I fjor ble det mye skikjøring, men det førte til en del slitasjeskader i kneet, og i sommer måtte jeg operere. Legene sier jeg ikke kan kjøre ski til vinteren, men det føles veldig bra nå, så jeg håper å komme fortere tilbake.

Emma Suphammer fra Vestby i Akershus sikra seg sammenlagtseieren i junior-norgescupen i frikjøring i vår, selv om hun bare kjørte tre konkurranser. To av dem endte med seier. Hun fikk også med seg en konkurranse i Sveits, som endte med en temmelig imponerende 5. plass. Selv om Emma er ute med skade nå, og hva som skjer i vinter er litt uklart, er det ingenting i veien med ambisjonene hennes. Emma har fortsatt to år igjen som juniorkjører.

Annonse

– Jeg syns litt synd på de andre da jeg vant sammenlagt. Samtidig var det selvsagt veldig gøy, og ikke minst bra for selvtilliten. 

– Praktisk talt vokst opp i Hemsedal

Emma har kjørt frikjøringskonkurranser i mange år allerede, og grunnlaget har hun lagt i Hemsedal, hvor familien har hytte.

– Jeg har praktisk talt vokst opp i Hemsedal, der er vi en stor gjeng med både voksne og barn som kjører sammen. Noen ganger er vi flere jenter enn gutter, og det er skikkelig gøy, sier hun.

For to år siden ble hun med i Heming Adrenalins junior-frikjøringsgruppe, hvor blant andre legendariske Kaj Zackrisson er trener. 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

VINNER: Emma Suphammer vant junior-norgescupen i fjor med blant annet seier i Vågå og Røldal. Foto: Oddvar Bratteteig

Leken kjørestil

– Hvordan vil du beskrive kjørestilen din?

– Ganske leken. Jeg er veldig glad i pudder og klippedropp, og prøver alltid å få med dropping i linja mi.

– Hvor liker du best å kjøre ski?

– Myrkdalen er kult, for der er det så mye snø, men aller best er Hemsedal. Der kjenner jeg de hemmelige stedene hvor det ikke er så mye turister.

– Hvor viktig er konkurranser for deg?

– Det er gøy å konkurrere og vinne, men det viktigste er å ha det gøy. Drømmen er å kjøre ski resten av livet uten å være mer skadet.

Emma Suphammer (16)

CLAIM TO FAME: Vant junior-norgescupen suverent i fjor med blant annet seier i Vågå og Røldal.

INSPIRASJON: – Pappa og Karina Hollekim.

MÅL:  – Å kunne stå på ski og ha det gøy resten av livet uten flere skader.