/ Folk

Ekte SKIence fiction

Fri Flyt møtte planetens mest kreative jibbere i Bad Gastein. Real Skifi-karene har store filmplaner, og de sliter med finske krav til militær deltagelse.

Sist oppdatert 27. februar 2013 kl 07.00
REAL SKIFI: Disse gutta lager urban-edits som overgår det aller meste! Foto: Andreas Løve Storm Fausko
REAL SKIFI: Disse gutta lager urban-edits som overgår det aller meste! Foto: Andreas Løve Storm Fausko

Verneri Hannula, Ilkka Hannula og Juho Kilkki er tre kreative fyrer fra Jyväskylä i Finland, og de har rett og slett tatt skiverdenen med storm med sine edits fra hjembyen. Nok til å bli invitert til Playstreets-konkurransen i Østerrike.

– Det er rart å bli invitert, men det er sykt kult, helt klart. Ganske moro å henge ut med alle pro-kjørerne her i Alpene og også kunne kjøre denne konkurransen. Det er klart coursen er litt sketchy, men vi gjør jo mye sketchy ting også, så jeg tror det er en fordel for oss i forhold til mange av de andre som kjører på mye større og bedre elementer hele sesongen, sier Juha.

Som  for øvrig tar siviltjeneste i Finland som trener for masse jibbekids. Noe han trives veldig bra med.

– Det er faktisk veldig moro! Da jeg sa til sjefen min at jeg hadde blitt invitert til denne konkurransen, og skulle spørre om fri, så sa han at selvfølgelig skal jeg dra. Det var hyggelig, sier Juha.

Gutta henger til vanlig hjemme i Finland, og bruker mesteparten av tiden sin på filming. Ny Real Skifi-episode er like rundt hjørnet, men det er slett ikke sikkert alle shotsa deres blir å se der. Gutta har nemlig andre prosjekter på gang også.

De ville ikke si for mye når de ble spurt om hvem og hva de skal jobbe med, men de lettet litte grann på sløret angående hva de de hadde i tankene:

– Vi kommer med en episode til, men har samtaler med andre store filmselskaper som kanskje vil bruke noen av shotsa våre til en eventuell part. Også er det snakk om at de skal komme til oss å filme. Det er ganske sikkert, men vi vil ikke si noe mer om hvem det er før det hundre prosent sikkert, sier de.

– Hvordan går dere fram når dere filmer?

– Vi prøver å bli ferdig med triksene så fort som mulig, og vanligvis har vi en session som vi prøver å få unnagjort på mellom to og tre timer. Men noen ganger setter vi triksene nesten til å begynne med, mens andre ganger må vi ha over tre hundre forsøk. Rekorden min er vel 355 forsøk på et spot så da brukte vi en god stund, sier Juho, mens de de to andre nikker bekreftende. 

Så fort RedBull Playstreets var ferdig, reiste gutta til Finland for å filme mer urbans og streetrails. Det blir som tidligere vintere, men hva som skjer til sommeren og høsten er mer usikkert.

– Vi pleier å hoppe på trampoline og kjøre litt vannhopp på sommeren, men bortsett fra det så gjør vi ikke noe spesielt. Vi er bare vanlige gutter så antar at vi gjør det vanlige gutter gjør på sommeren. Illka og Veneri må sannsynligvis i miltæret til høsten av og da er det ikke sikkert det blir så mye filming neste vinter igjen. Men det finnes måter å løse det på. Plutselig så blir gutta skadet rett før de skal inn i militæret og da blir det ikke noe tjeneste på de, sier Juha med et lurt smil.

Og med det takker de for intervjuet og sier at det er på tide med en tur i badstua. Og dit fikk ikke Fri Flyt være med.

Se de vanvittige og rekord-kreative filmene til Real Skifi-gutta her

Publisert 27. februar 2013 kl 07.00
Sist oppdatert 27. februar 2013 kl 07.00
annonse
Relaterte artikler
NY VERDENSREKORD: Den nye rekorden til Anders Backe er på 133,46 km/t! Foto: Gisle Johnsen
Anders Backe setter ny verdensrekord

133,46 km/t baklengs i Vikersundbakken

SKIER OF THE YEAR: 2023: Nikolai Schirmer forteller at det kommer et trofé i posten, men foreløpig får han klare seg med koppen fra 2019.
Kåret til European Skier Of The Year

Nikolai Schirmer: – Jeg har jobba ræva av meg

VARM: Hotdog Hans gikk for seier på afterskien i Hemsedal. Skjermdump: Hotdog Hans 4
Den maskerte skikjøreren møter Birk Ruud i Norge

– Hotdog Hans er en slem mann

DR. IDRETT: Hedda Berntsen har en doktorgrad i idrettspsykologi med fokus på idrett og motivasjon. Nå gjør hun seg selv til forskningskanin. Foto: Privat
Hedda Berntsen (47) gjør comeback

– Fordi jeg ønsker å være lykkelig

annonse
Birk Ruud X Games gull Aspen slopestyle
Birk Ruud vant X Games-gull i slopestyle

Vant sitt første X Games-gull i slopestyle

Høydepunkter fra slopestyle-finalen i Laax

Se Birk Ruud sitt vinnerrun

EKSOTISKE GREIER: Mye er uvanlig med dette bildet. Løven Simba følger med mens Anders Backe kjører ski ned fra løvens tak. Foto: Johnsen
Backe-stunt i Dyreparken

Bombdrop med løve som tilskuer

Birk Ruud trippel cork på snowboard
Birk Ruud om snowboardsatsingen

– Mye mestringsfølelse å kjenne på

Eirik Moberg Krypto Pro
Eirik Moberg om livet som proffkjører

Kryptomodellen

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen