/ Folk

Slik endte Anders Backe opp på en båt i Oslofjorden

Et av de mest oppsiktsvekkende stuntene i Supervention 2 er når Even Sigstad og Anders Backe railer på Color Magic. Men hvordan får man ideen?

Sist oppdatert: 5. november 2016 kl 09.36
PÅ COLOR LINE: Her tar Anders Backe railen på Color Line. Foto: Skjermdump
PÅ COLOR LINE: Her tar Anders Backe railen på Color Line. Foto: Skjermdump
Lesetid: 3 minutter

– Ideén dukket vel opp da jeg satt å tenkte ut nye prosjekter for vinteren og kjørte innover til Oslo en morra og så skipet ligge til kai! Har ikke sett at noen har kjørt ski på et crusieskip før, så da var planen i gang, sier Anders Backe.

Storfilmen Supervention 2 hadde norgespremiere i forrige uke, og gjengen i Field Productions er for øyeblikket på turné. Den nærmere to timer lange skidokumenatren inneholder rå frikjøring og jibbestunt vi sjeldent har sett maken til. Et av de er Anders Backes stunt på Color Line.

I videoen nedenfor kan du se deler av stuntet.

Backe er kjent for å ha stor gjennomføringsevne, og lager ofte prosjekter utenom det vanlige. Dette har likevel vært en lang prosess, ifølge Backe.

– Alt fra første telefon til kundeservice hos Color Line: "Hallo, dette er Anders Backe som ringer..." for å få tak i rette person, selge inn ideén, planlegge og få det gjennomført. Tok vel ca. ett og et halvt år, men det er jo ekstra funny når det funker! Color Line ble bare mer og mer positive så alle møtene med både markedsavdelingen, konsernsjefer og kapteiner ombord var en artig prosess og bra heng, sier Backe på telefon fra flyet til Stockholm (!).

– Hvor vanskelig var det?

– Selve railen i seg selv er jo ikke så vanskelig, det er alt rundt. Det er en ca. 10 meter singelrør, buet downrail som er ca. 1,3 meter høy. Men det er alt rundt som gjør det vanskelig med tanke på at man har minimalt med fart inn på railen, at man må klare hele railen hvert forsøk ellers kræsjer man med alt fra stiger, rekkverk og andre stålkonstruksjoner som går på kryss og tvers. Pluss at man bare blir spyttet videre ut det siste gapet og ned på dekk 13. I tillegg ligger båten og flyter til havs! Man må ha fullt fokus hvert forsøk og når det brenner litt på dass når alt må skje fort så er det lett å la seg rive med.

Stuntet ble, og måtte bli gjort, innen kort tid.

– Vi hadde kun klokka 11-14 mandag 25. januar som mulig tidspunkt å få dette til siden Color Magic går mellom Oslo-Kiel daglig, så det at de kunne sette skipet i gir og skli bort til operan for at vi skulle få en rå bakgrunn er jo helt rått! Er litt større skute enn den man ratter rundt med på Tyrifjorden!

LES OGSÅ:

Publisert 5. november 2016 kl 09.36
Sist oppdatert 5. november 2016 kl 09.36
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen