Dette mener anmelderne om Supervention-oppfølgeren

Anmelderne i norske aviser er delt i synet på Field Productions nye storfilm.

Sist oppdatert: 29. oktober 2016 kl 09.57
ANMELDELSER: Norske aviser er delte i synet på Supervention 2 - og gir alt fra femmer til treer. Foto: Sverre Hjørnevik
ANMELDELSER: Norske aviser er delte i synet på Supervention 2 - og gir alt fra femmer til treer. Foto: Sverre Hjørnevik
Lesetid: 4 minutter

I går hadde Supervention 2 offisiell norgespremiere på Colosseum, og onsdag ble filmen vist for norsk publikum for første gang i Trondheim. Da hadde filmen allerede mottatt flere gode anmedelser. Her ser du noen av anmeldelsene filmen har fått:

NRK: Terning 5

– Supervention II feirer fri utfoldelse med ski eller brett på beina. Den får meg nesten til å forstå hvorfor noen er villige til å klatre til toppen av et 1700 meter høyt fjell og stå på ski ned igjen. Det handler om full frihet, jakten på adrenalin og store naturopplevelser. Det en eventuell Supervention III kan fokusere enda nærmere på, er utøvernes personligheter og historier, skriver Birger Vestmo i Filmpolitiet.

Fædrelandsvennen: Terning 5

– Ved hjelp av droner, helikoptere og hjelmkameraer, fanger « Supervention 2» alle sammen i bilder så vakre at man får lyst til å fryse dem, printe dem ut og henge dem på veggen, skriver Roy Søbstad om skikjørerne i filmen.

Trønder-Avisa: Terning 5

– Denne dokumentarfilmen viser noe av det råeste innen ski- og snowboardkjøring. Filmskaperne med Filip Christensen, Even Sigstad og Jan Petter Aarskog er de beste i verden på akkurat denne type filming, og får spektakulære naturfotograferinger blandet med rå ski- og snowboardkjøring til å fremstå som kunst, skriver Gunn Magni Galaaen.

<a href="https://polldaddy.com/poll/9565056/">Skal du se Supervention 2 på kino?</a>

Dagsavisen: Terning 4
                                   
– « Supervention 2» tilfredsstiller de fleste kriterier for hvordan en oppfølger bør overgå første film. Snøog skifansen vil definitivt bli fornøyd. Selvsagt handler det, slik det ofte gjør i snøbrett- og skisjangeren, om stadig mer oppfinnsomme stunts, om enda høyere og brattere fjelltopper, men også om nye måter å leve drømmen på, skriver Nils Olav Sæverås under tittelen «Høyere, brattere og raskere».

Adresseavisen: Terning 4

–I lyd og bilde er 2'ern vel så mektig og imponerende som den første filmen. Scenene fra Glomfjord, Øksendal og Alaska er alene verdt filmen. Historiene om og rundt personene som følges, er ikke helt godt integrerte. Det er likevel interessant å se Aksel Lund Svindal off-piste eller Terje Håkonsen uten bindinger, eller 31-åringen som synes det kuleste han vet er å skli på rekkverk, skriver Terje Eidsvåg.

Bergens Tidende: Terning 4

– Svindal er også hovedpersonen i det lille som er av fortelling i filmen. Han følges mens han trener seg opp etter skaden i akillessene, soper med seg syv verdenscupseire, for så å falle og skade korsbånd og menisk i Kitzbühel i januar i år.Dermed tar filmen opp noe av det jeg savnet sist - faren for skader, og faren for skred, sistnevnte ved at turene til noen av toppene tas sammen med erfarne tindevegledere, skriver Britt Sørensen.

Stavanger Aftenblad: Terning 3                                 

– Til tross for at « Supervention 2» er proppfull av elleville stunt og hasardiøs utforkjøring, framstår den som utmattende innholdsløs, skriver Kine Hult under tittelen «Skiaction for spesielt interesserte».

Dag og Tid: Ikke terning

Anmelder Håkon Tveit har flere punkter hvor han mener filmen svikter. I sin anmedelse, publisert fredag, skriver han følgende:

– Supervention II er dels reklamefilm, dels naturfilm og dels idrettsdokumentar, men slektar òg på musikkvideoen, for ikkje å nemne pornografien med repeterande høgfrekvente klimaksscener med fysisk fostring og skrantent narrativ. Gildet er sjølvsagt sponsa av utstyrsleverandørar, men òg dyre bilar og kvalmande energidrykk. Påtrengande produktplassering plagar meg.

Dagbladet: Terning 3

Anmelder Inger Merete Hobbelstad kastet terningkast tre til Supervention 2, men blant annet følgende begrunnelse:

– Andre vil nok også oppleve « Supervention 2» som spektakulær, men også som intern og repetitiv. Scenene der skiene tegner buktende linjer ned fjellsidene, i storslagne og påkostede helikoptertagninger, veksler med kapitler på en mindre skala der trikserne blant dem sklir over gelendre og trapper i nærmiljøet. Skikjørerne tøyser seg imellom og har vidd og sjarm, men det gjøres minimalt med anstrengelse for å henvende seg til et publikum som ikke er innforstått med hva de driver med.

Les også: Fri Flyt sine artikler om Supervention 2

Les også: Fri Flyt gir deg alt om freestyle utøveren Tiril Sjåstad Christiansen

Les også: STS Alpereiser overtar sportreiser

Publisert 27. oktober 2016 kl 09.58
Sist oppdatert 29. oktober 2016 kl 09.57
annonse
Relaterte artikler
Hedvig Wessel feirer at hun er blitt verdensmester i frikjøring
– Dette er bare begynnelsen

– Dette er bare begynnelsen

Vetle Gangeskar RFC 2024
Slik gikk Røldal Freeride Challenge 2024

Slik gikk RFC 2024

FALLET: Like før droppet hektet deltageren skien slik at den falt av. Den bratte facen gjorde at hun skled ned fjellsiden.
Junior freeride i Røldal

Dramatisk fall under konkurranse

IKONISK: For mange er afterski like obligatorisk som å stå på ski når de er i fjellet.. Foto: Kalle Hägglund
Tips til de som «går all in»

Do's and dont's på afterski

jenter som klemmer og gråter
Knuste alle i Verbier

Hedvig Wessel er verdensmester!

annonse
jente med ski
Frikjøringscamp for jenter i Røldal

– Noe eget med den jentestemninga

skikjører som tar salto
Vetle Gangeskar i form

Bestemann i NC i Hemsedal

Høkkers Freeride
Se bilder og resultater fra Høkkers Freeride

Høkkers: – Rekordpåmelding

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen