STS Alpereiser og Startour-varemerket Sportreiser sender til sammen brorparten av norske charterturister til Alpene hver vinter. Nå overtar det svenske familieforetaket STS Alpereiser sin konkurrent.

– Vi har pratet lenge om dette. Vi er de største skireiseoperatørene i Norden. Nå er det undertegnet en treårskontrakt, hvor Sportreiser blir vår agent, sier adm. dir. i STS Alpereiser, Peter Johnson, til friflyt.no.

Kommende vinter har den nye snøcharter-giganten budsjettert med 40.000 skireisende fra Norden.

– Vi blir ingen gigant i reisesammenheng, sydenreisene er mange ganger større. Men sammen kan vi styrke oss. De skal fortsette å selge under merkenavnet Sportreiser, sier Johnson.

– Kan vi regne med dyrere skireiser nå?

– Nei, nei. Prisene har vi holdt lave. Nå kan vi forhandle bedre kontrakter og samkjøre flyene.

– Skal dere rendyrke profilene for Sportreiser og Alpereiser?

– Nei, ikke mer enn i dag. Vi skal ikke spesialisere oss ytterligere mot spesielle land. Men det kommer mange nyheter, vent og se.

I avtalen inngår ingen stor kjøpesum, ifølge Johnson. STS Alpereiser overtar varemerket, men har knyttet kjøpesummen til fortsatt godt salg for Sportreiser de neste årene.

STS Alpereiser er et svensk familieforetak, som blant annet også eier STS Språkreiser. Sportreiser har vært en del av Startour, som eies av verdens største reisearrangør, TUI.