/ Folk

Her kjører Anders Backe ski i Bjørneparken

Anders Backe er kjent for kreative stunt på ski. Nå har han vært på ski med rever og andre dyr i Bjørneparken i Flå.

Sist oppdatert: 31. mars 2021 kl 16.03
Anders Backe Bjørneparken
TILSKUER: Anders Backe fikk sjeldent mange firbeinte tilskuere på sitt siste stunt. Foto: Kyle Meyr
Lesetid: 2 minutter

– Jeg har som profesjonell skikjører alltid hatt det som ett mål om å kjøre ski på unike og spektakulære steder og når Covid har gjort det vanskeligere å reise så mye rundt, så har det vært fokus på å bruke nærområdet mest mulig, sier Anders Backe.

Sammen med fotograf Kyle Meyr fant han veien til Bjørneparken i februar.

– Der har jo ingen kjørt ski før! Med store åpne områder, mye snø og med et veldig positivt team hos Bjørneparken, så lå alt til rette for en befaring og møte i parken for å se på muligheter en kald vinterdag i februar.

Anders Backe Bjørneparken
PARKEN: Anders Backe brukte to dager på å rigge til Bjørneparken. Foto: Anders Backe

Tidligere har blant annet Backe kjørt ski på Color Line, han har kjørt på ski i Vikersund, kjørt Magasuget switch og hoppet over Nordkapp-platået, for å nevne noe. Backe er også en kjent figur fra Field Productions sine filmer.

Men nå var det altså Bjørneparken som stod for tur.

– Parken er jo ikke bygd for å være tilrettelagt for skikjøring og det er jo det som er litt artig og interessant med prosjektet, at man gjør alt man kan får å prøve å tilpasse mest mulig spektakulær skikjøring og fange det unike bilde av flere faktorer i samme ramme. Her var timing og planlegging nøkkelordet. Med alt fra hvor hoppet skal bygges, hvor jeg vil være i lufta, hvordan triks jeg skal gjøre for å få det til å se best mulig ut og samtidig hvor man da ønsker og det er mest sannsynlig at dyrene vil være i bilde. 

Sammen brukte de to dager på å gjøre alt klart. Resultatet ser du altså her:

Publisert 31. mars 2021 kl 16.00
Sist oppdatert 31. mars 2021 kl 16.03
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen