– Klinka til med både pudder, sving og hopp

Anders Backe traff blink på forholdene da han dro til Kühtai i Østerrike.

Sist oppdatert 7. februar 2020 kl 10.14
I ALPENE: Anders Backe fant fin frikjøring i Alpene. Foto: Privat
I ALPENE: Anders Backe fant fin frikjøring i Alpene. Foto: Privat

Selv om Anders Backe til vanlig stort sett oppholder seg i parken, ble det frikjøring og storfjellet som lokket da han var på innspilling med sponsoren Thule i Kühtai i Østerrike.

– Det er min første gang i Kühtai, som er en av Østerrikes høyeste liggende by med akkurat over 2000meters høyde. Fy ned til Munchen, henta leiebil og klinka sørover på motorveien til Innsbruck. Så en kjapp venstre ut av byen og oppover dalen i 30 minutter så kom jeg fram til hotellet i de seine nattetimer, forteller Backe, og fortsetter:

– Noen timer på øye før det var game on og en tidlig morgen med fortsatt mørke fjell og stjerneklart var det bare å gjøre seg klar for freeride-biten med noen planlagte storfjell-sider og linjer som skulle shreddes. Fikk nye batterier i skredsøkeren, pakka sekken med at nødvendig utstyr og var klar! Der hadde vi hiking i fjellet for å rekke flest mulige runder og dunka inn en god porsjon med høydemeter de første dagene og sinnsykt kult å teste ut litt mere type storfjell der man må lese litt linjer og legge en plan for veien ned og klinke tell fra start. 

Gjengen
TURCREWET: Maria Kuzma, Aline Bock, Malcom Sangster (Sherpa Cinema), Flo Orley og filmere Erik Pütsep and Hanno Mackowitz.

Han sier guiden Flo Orley fant fine fjellsider for gjengen.

– Var faktisk en del god snø oppe da i ca 2500m selv om påfyll av nytt hadde latt vente på seg noen uker så fant Flo som var guiden noen fine sider og daler der vi jobba oss bortover og fikk klinka tell med både pudder, sving og hopp. 

Tradisjonen tro på ble det også en tur innom parken for Backe.

– Kühtai-parken var artig den. Veldig fin og bra shaped, god flyt, men kanskje ikke de største elementene. Men med fin bakgrunn, sol og lange landinger så var det bare gi jernet! De hadde en type “pro line” med en launch rail pluss 2 røde hopp og eller flere forskjellige rail lines med mye kule rails og bonke-kuler med en liten artig venstre corner halvveis igjen. Med en rask heis som gikk rett over parken og med sol og godt lys fra morra til kveld så var det bare å klinke tell, poppe det man hadde og holde grabben. 

Anders-Backe-Kuthai-2
Anders-Backe-Kuthai-2
Publisert 7. februar 2020 kl 10.14
Sist oppdatert 7. februar 2020 kl 10.14
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen