– Gardina gikk vel litt ned for Backe i kampens hete der oppe, men når man har tenkt, planlagt og jobbet for et prosjekt så lenge og man endelig er der og har lagt ned så mye arbeid dagene i forveien så var det ikke aktuelt å trekke seg, sier Anders Backe til Fri Flyt.

En av de mest episke scenene i storfilmen Supervention 2, som i skrivende stund har blitt sett av over 40.000 personer på kino, er Anders Backes vanvittige Nordkapp-prosjekt. Nå har bakomfilmen til prosjektet kommet på VGTV, i en rekke av behind the scenes-filmer.

Backe forteller til Fri Flyt at arbeidet både har vært krevende og langt.

– Prosjektet på Nordkapp var noe jeg hadde jobbet med i et og et halvt år for å få planlagt logistikk, godkjenninger og venting på forhold. Det er jo et litt værutsatt område ute på spissen oppe i nord der. Det var vanskelig å time et tidspunkt der man fikk alle bitene på plass samtidig, sier Backe og fortsetter:

Se filmen her:

– Jeg hadde løpende dialog med Mykolas «Mike» Masiukas og Hans Paul Hansen, som er sjefer der gjennom hele vinteren med tanke på forhold. Plutselig fikk vi en dag i slutten av april hvor det kanskje kulle være mulig om vi kom oppover på direkten. 

– Vi hadde fire dager med bygging der været var vekseldende. Even, Lasse og resten av Field fløy direkte fra Glomfjord (også i Supervention 2, red.anm.) til Nordkapp også var det game on på torsdag som eneste mulighet.

Hvorfor prosjektet er risikabelt er selvsagt - for lite fart gjør at Backe havner midt på globusen (som er åtte meter høy). For mye fart sender han ut et stup på 307 meter. 

– På første forsøk landa jeg omtrent tre meter fra gjerdet. Det var vanskelig å bedømme farta siden inrunnet var i motbakke.

– Det frista ikke så veldig å gå utfor stupet?

– Jeg hadde ikke sett Børning-filmen før jeg var der oppe, men ser jo i etterkant at Otto Jespersen ikke klarte å stoppe og han fikk jo en bra air ut der. Men man fikk jo høre av folk i område som hadde hørt om prosjektet i dagene vi var der oppe at, "du må ikke falle utenfor kanten da ... !"