/ Folk

Kitzbühel er mer enn stupbratte utforbakker

Anders Backe er på turné i Alpene, og startet utradisjonelt nok i Kitzbühel.

Sist oppdatert: 29. mars 2016 kl 10.34
RØDE RAILS: Anders Backe i legendariske Kitzbühel. Foto: Vegard Breie
RØDE RAILS: Anders Backe i legendariske Kitzbühel. Foto: Vegard Breie
Lesetid: 3 minutter

– Parken i Kitzbühel var smooth. Den har ikke de største elementene, men en bra flow. Parken er delt opp i tre deler med en liten railyard på toppen, så ned til en corner med to forskjellige størrelser. Dette er elementet som tiltrekker seg turistene, og her man skulle investert i webcamera. Antallet "Jerryér” lå på syv-åtte stykk per dag! Så kommer du ned i hopp-linen med 3 lines i blå, rød og “svart” med tre hopp i hver, sier skistjerna Anders Backe til Fri Flyt.

Se bildegalleri i bunnen av saken.

Sammen med fotograf Vegard Breie har Backe reist på Alpe-turné i samarbeid med Qpark - som står for tilsammen 15 parker i de europeiske skisenterne. Turnéen har fått tilnavnet BackeBreieTour.

I tillegg til prosjektet er også Backe opptatt med filming til Field Productions-filmen. Supervention 2, oppfølgeren til Supervention, kommer på kino denne høsten.

Har du lest denne? Politiet rykket ut på Field-innspilling

(Artikkelen fortsetter under bildet)

_VB06174
_VB06174

PÅ TUR: Anders Backe er på tur i Alpene med Vegard Breie. Foto: Vegard Breie

Les også denne Supervention-saken: Når pappa drar til Alaska

– Hvordan har du tid til å dra rundt til parker i Alpene da?

– Prosjektet har fungert veldig bra i vinter med mye bra turer, og jeg har hittil fått naila et av de største prosjektene jeg har jobbet med til dags dato, forteller Backe, og fortsetter:

– Ellers er det full gass generelt hele tiden siden man aldri vet hvordan forholda, snøen og været er i tiden framover. Så man har hatt 4-5 planer klare, og hoppet på første og beste, også er det bare plukket fra lista fortløpende gjennom sesongen. Field har hatt hovedpri siden det er hovedåret for filming, men Vegard har også blitt med på noen av de turene så da får man tatt to fluer i en smekk.

Se også denne: Kjørte Magasuget switch

(Artikkelen fortsetter under bildet)

_VB06104
_VB06104

PARK: Backe skal reise til flere parker de kommende dagene. Foto: Vegard Breie

Nå fortsetter turen videre på fotografen og skikjørerens prosjekt.

– Vi kom nå til Bad Gastein, og blir her 1-2 dager, deretter til Schladming og Qpark sin Planai-snowpark før vi drar hjem fra alpene på fredag, forteller Backe.

Se også: Backe på sommerski

Videre legger han ikke skjul på at timeplanen er relativt fullpakket.

– Etter det er det et sponsorevent på lørdag og søndag før vi fortsetter prosjektet i Kläppen på søndag kveld i noen dager framover. Så blir det bare å plukke fra lista med planer og få gjort så mye som mulig så lenge forholdene og vinteren holder stand! Siste tur i kalenderen er satt til starten av juli, så sova kan man gjøre til sommeren.

Publisert 29. mars 2016 kl 10.34
Sist oppdatert 29. mars 2016 kl 10.34
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen