/ Padling

Sommerens topp åtte

August er like rundt hjørnet, og sommeren 2017 er over the hill. I hvert fall der jeg bor. Her er åtte mer eller mindre relevante høydepunkter så langt.

Sist oppdatert: 27. juli 2017 kl 08.00
SELFIE-OVERLOAD: Det fins nesten ingen fordeler med selfiestang, men med litt flaks kan du fange oppå fine skilinjer i bakgrunnen (3). Ellers ser man stort sett ut som en idiot (8). 7 er Erik Martinsen i Gløta-boofen, 6 er Dallas mot Philadelphia, 5 er Skjervheim i aksjon, 4 viser hvor en stein har flytta på seg i Gråura, 3 er nevnt, 2 er et halvsekund før jeg kræsja i et tre og 1 er sommerens høydepunkt.
SELFIE-OVERLOAD: Det fins nesten ingen fordeler med selfiestang, men med litt flaks kan du fange oppå fine skilinjer i bakgrunnen (3). Ellers ser man stort sett ut som en idiot (8). 7 er Erik Martinsen i Gløta-boofen, 6 er Dallas mot Philadelphia, 5 er Skjervheim i aksjon, 4 viser hvor en stein har flytta på seg i Gråura, 3 er nevnt, 2 er et halvsekund før jeg kræsja i et tre og 1 er sommerens høydepunkt.

8. Da jeg for rundt Skarvatnet. Ganske kjedelig for alle andre enn meg egentlig. Men det var en jækla fin tur, og det var ei som har vunnet verdenscupen i frikjøring som tipsa meg om den.

7. Boofen på Gløta. Å være med og padle noe for første gang i Norge er en sjeldenhet. Og det er kanskje ikke så rart ingen hadde tatt seg bryet med å drasse en elvekajakk inn til Gløta i Hedmark før (så vidt jeg vet i hvert fall). Men den siste boofen var artig.

6. At jeg har en TV-kanal som sender NHK og KHL-kamper i reprise mer eller mindre døgnet rundt. Ja, det er altså snakk om de to beste ishockeyligaene i verden.

5. Ekstremsportveko. Jeg var der bare halve uka denne gangen, og fikk for en gangs skyld gjort noe jeg ikke har gjort før; nemlig fortelle verden at Lars Erik Skjervheim ikke klarte å løpe tre kilometer uten å ta gåpauser for åtte år siden. Det er ganske sjukt.

4. Forandring i det første stryket på Gråura. For padleinteresserte er dette en veldig relevant opplysning, for alle dere andre er det bare å hoppe til punkt tre. Men det første stryket har altså blitt lettere, og mer sånn som det var før flommen i 2006.

3. Tusen høydemeter fet skikjøring i juli som jeg ikke kjørte. Fra toppen av fjellet Hovsnebba så jeg ei skilinje som ville gitt meg vann i munnen ti måneder i året. Men ikke i juli. Fra toppen av Kongskrona kunne du kjøre ei bratt og tøff renne på minst 500 høydemeter, før du kom ned til ei kort flate, som hadde nye 500 høydemeter nokså bratt skikjøring under. Skulle ønske jeg var så dedikert at jeg orka å drasse ski- og overnattingsutstyr opp i dalen og kjøre linja på denne tiden av året.

2. Billig stisykling. Ikke at noe som helst som har med sykler og gjøre har blitt billig (jeg er en sånn fyr som syns 30k kroner er svindyrt for en sykkel), men jeg sykler nesten ikke lenger. Da slipper jeg å slite på/ ødelegge deler og utstyr som koster skjorta.

1. TopoDuo. Dette er en tomanns-elvekajakk som ble funnet opp på 80-tallet en gang. Jeg fikk tak i en sånn i vår (ja, grisebilig), og putta sønnen min i framsetet med et kamera montert på ei selfiestang. Så kjørte jeg niåringen gjennom noen grad 1-stryk og under et tre. Å se og høre filmen etterpå redda sommeren for meg. Nå kan alt gå til helvete uten at det gjør noe. Selv om ferien starter førstkommende fredag.

Bonus: Sommerens bånn fire:

4. Mangel på kulturinnslag. 90-talls-banda og rockestjernene fra gamle dager har glimta med sitt fravær på tidspunkt da jeg hadde tid til å se og høre på dem. Det er leit.

3. For lite tid. Slik er det hvert år. Alle andre på Instagram og Facebook gjør råe ting hele tida, men jeg har ikke tid. Eller har vondt i ei tå. Eller spyr. Eller drakk for mye dagen før. Eller er sur, eventuelt utpsyka/ lat. Likevel klarer de fine folka på internett å få gjort så inni helvete mye. Kan bli gal av mindre. 

2. Å vaske gulv og dass. Det må gjøres, selv om sommeren. 

1. Vær. Det er pokker meg aldri bra nok. Er det varmt og sol er det for mye mygg. Er det regn er det noe drit i det hele tatt. Og når været er fint er det fluer overalt. Kanskje det hjelper hvis jeg vasker meg?

Kjenner jeg gleder meg til vinter nå.

Publisert 27. juli 2017 kl 08.00
Sist oppdatert 27. juli 2017 kl 08.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen