Hjem
 / Padling
 / Skotsk padleprofil omkom

Robert (20) døde i padleulykken i Smådøla

Skotsk padleprofil omkom

Det var den skotske elvepadleren Robert Eggleston som omkom under padling i elva Smådøla i Lom 4. august. Eggleston var en av verdens beste padlere.

Sist oppdatert 7. august 2022 kl 21.30
OMKOM: Robert Eggleston var blant verdens aller beste elvepadlere. Han ble tjue år gammel. Foto: Bren Orton
OMKOM: Robert Eggleston var blant verdens aller beste elvepadlere. Han ble tjue år gammel. Foto: Bren Orton

Robert Eggleston var en velkjent profil i padlemiljøer over hele verden, men det var i Norge han valgte å tilbringe somrene. 

Han hadde flere imponerende førstegangspadlinger i Norge under beltet – en ganske sjelden og ikke minst imponerende sak i et land hvor padlere fra hele verden har jaktet førstegangspadlinger siden 70-tallet.

Eggleston har fått en internasjonal pris som den beste padleren i verden under 21 år. Han finansierte tilværelsen som heltidspadler i Norge ved å jobbe som sikkerhetspadler og fotograf for raftingselskaper, og denne sommeren bodde og jobbet han i Sjoa.

Det var da skotten skulle padle den høye fossen i Smådøla det gikk galt og han mistet livet. Robert Eggleston ble tjue år gammel, og han er sterkt savnet i padlemiljøer over hele verden. Kameratene Bren Orton og Adrian Mattern har laget denne hyllestfilmen til padlekameraten:

Publisert 7. august 2022 kl 21.30
Sist oppdatert 7. august 2022 kl 21.30
Relaterte artikler
Zack Mutton Holy Diver
Verdensmester Zack Mutton hyller Voss og det norske padlemiljøet

Verdensmester i elvepadling hyller Voss

25 ÅR MED GALSKAP OG LUE PÅ: Under Ekstremsportveko i 2013 var det helt korrekt å bruke lue innendørs. Foto: Roger Brendhagen
Veke-sjefen takker for seg

– Veko betyr alt for Voss

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Nyhetssjef: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen | Daglig leder: Anne Julie Saue