/ Padling

Robert (20) døde i padleulykken i Smådøla

Skotsk padleprofil omkom

Det var den skotske elvepadleren Robert Eggleston som omkom under padling i elva Smådøla i Lom 4. august. Eggleston var en av verdens beste padlere.

Sist oppdatert: 7. august 2022 kl 21.30
OMKOM: Robert Eggleston var blant verdens aller beste elvepadlere. Han ble tjue år gammel. Foto: Bren Orton
OMKOM: Robert Eggleston var blant verdens aller beste elvepadlere. Han ble tjue år gammel. Foto: Bren Orton
Lesetid: 1 minutter

Robert Eggleston var en velkjent profil i padlemiljøer over hele verden, men det var i Norge han valgte å tilbringe somrene. 

Han hadde flere imponerende førstegangspadlinger i Norge under beltet – en ganske sjelden og ikke minst imponerende sak i et land hvor padlere fra hele verden har jaktet førstegangspadlinger siden 70-tallet.

Eggleston har fått en internasjonal pris som den beste padleren i verden under 21 år. Han finansierte tilværelsen som heltidspadler i Norge ved å jobbe som sikkerhetspadler og fotograf for raftingselskaper, og denne sommeren bodde og jobbet han i Sjoa.

Det var da skotten skulle padle den høye fossen i Smådøla det gikk galt og han mistet livet. Robert Eggleston ble tjue år gammel, og han er sterkt savnet i padlemiljøer over hele verden. Kameratene Bren Orton og Adrian Mattern har laget denne hyllestfilmen til padlekameraten:

Publisert 7. august 2022 kl 21.30
Sist oppdatert 7. august 2022 kl 21.30
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen