– Det var fryktelig mye vann i forrige uke, men nå er det heldigvis ikke flom lenger. Det kan likevel hende at vi må flytte strekket til noen konkurranser, som for eksempel Sweet Rumble på lørdag. I tillegg er det en del av de guida turene som må gjøres litt annerledes, sier festivalsjef Jon Kristen Garmo.

I fjor var det forøvrig Nini Bondhus som tok den gjeveste medaljen i konkurransen, i tillegg til at Jonny Haugen sikret en solid fjerdeplass.

Annonse

Sjoa River Festival har siden slutte nav 90-tallet vært et naturlig samlingspunkt for padleentusiaster i sommerferien. Nå er det derimot fryktelig mye vann i elvene, som følge av store snømengder og mye regn. Det har skapt noen utfordringer for arrangørene, selv om det meste ser ut til å gå i land.

123

– Nå gleder vi oss til resten av uka. Det er bra vannstand til de fleste konkurransene. Normalt sett pleier den å være litt lav i juli, men med såpass mye vann blir det bra med vann.

For festivalen startet egentlig onsdag 7. juli, men varer helt frem til søndag denne uken. Ifølge festivalsjefen har det meste gått bra så langt, men han gleder seg enormt til resten av uka- til tross for værutfordringer.

– Det har gått veldig bra så langt, men det er litt færre deltakere enn vi hadde håpet på. Men sånn er det når vær og vind ikke er helt med oss, forteller Jon Kristen Garmo