Masse vann åpna for masse action i Åmotfallene på lørdag, og i jentenes to semifinaleheat var Nini Bondhus den eneste jenta som greide å komme seg inn i mål-bakevja. Dermed sikra hun sin første Rumble-seier seieren uten noen finalerunde.

Høy vannstand

Annonse

– Jeg har aldri padla Åmotfallene på så mye vann. Det blir litt skumlere, men alt flusher («spyler» padlerne videre, journ anm.), så det er egentlig bare å rulle, sier Nini.

Det var nemlig et nokså krevende og lite definert strømskille som måtte forseres for å komme seg til mål, og Nini var eneste jente som klarte det –selv om hun lå som nummer to på vei inn  siste stryk.

– Det er morsommere å vinne når det er litt mer fight, de andre jentene gjorde det jo unektelig ganske enkelt for meg!

FORNØYD: En smørblid Nini Bondhus tok seieren i Åmotfallene lørdag. Foto: Tore Meirik

Tre i Ula

Boatercrossen på Åmotfallene var siste konkurranse under årets Sjoa River festival, og seedinga ble unnagjort under ekstremutforkonkurransen i Ula dagen før. Der endte Nini Bondhus på tredjeplass –uten at det spilte så stor rolle i konkurransen nederst i Sjoa.

– Det var veldig gøy å vinne i Åmot, for det er jo en slags hjemmebane for meg. Jeg kom på andreplass i fjor, så det var fint å få tatt seieren i år, sier hun.

Ingen andre norske jenter deltok, selv om vinneren fra Ula, Barbora Hollan, er såpass til norgesvenn at hun nesten kan kalles norsk.

Tsjekker best av gutta

I herreklassen var Jonny Haugen eneste nordmann blant de fire i finalen, men der endte han dessverre sist. Tsjekkeren Honza Kolar vant. Nest beste nordmenn ble Dag Sandvik og Oddbjørn Flaa, som røk ut i kvartfinalen. Bestemann fra Ula dagen før var for øvrig Jamie Sutton, men  han røk ut allerede i første runde, da heller ikke han nådde mål-bakevja.

FIGHT: Gutta kniver om å komme først inn i det siste stryket. Foto: Tore Meirik

Se flere bilder fra konkurransen i galleriet under!