– Kvaliteten, og kvantiteten på elvene i Norge er så bra. Det er så mange klassiske og vanvittig bra elever. De er lett tilgjengelige, i tillegg til at det er bra mennesker her, forteller Evan Garcia til Fri Flyt. Padleprofilen bor og kommer fra USA, men har ved flere anledninger vært i Norge for å padle- i tillegg til å være fast inventar på Ekstremsportveko.

Under årets Brandseth Downhill torsdag formiddag havnet Garcia på en respektabel 6.-plass. Det var padleren, som vanligvis ikke konkurrere mye, særdeles fornøyd med.

Annonse

– Noen av de raskeste padlerne var her i dag, og å konkurrere mot de utøverne som trener mot å kjøre konkurranser var kult. Jeg er fornøyd med det jeg fikk til i dag, sier Garcia.

Evan-Garcia2

I MÅL: For Evan Garcia er ikke konkurransepadling det viktigste han gjør, men likevel er han såpass flink at han padla inn til 6. plass i ekstremutforkonkurransen i Brandsethelva. Her er han i det siste droppen før målgang. Foto: Tore Meirik

I Brandseth Downhill var det Mike Dawson som til slutt stakk av med seieren, like foran norske Dag Sandvik. På tredjeplass havnet Jamie Sutton.

Verdens beste plass

Garcia er helt klar på at Norge er det definitivt beste stedet i verden å padle.

– Det eneste stedet i verden som er i nærheten av Norge er California, men som vi vet er det helt tørt nå, så det går ikke an å padle der nå, sier amerikaneren, som ikke har for vane å konkurrere. I Brandsethelva kommer derimot unntaket.

For han er Veko en viktig del av padlesesongen.

– Alle de beste vennene mine er her, og det er kult å ha det på et så lite sted som Voss. Alle presser hverandre, og vi gjøre store dropp utenom konkurransene sammen. Det er sjelen av Veko for meg. Å være med så gode mennesker.

– Fint samlepunkt

Under årets padlekonkurranse var det kun to nordmenn i finalen. De resterende 13 var godt representert med utenlandske utøvere- flere av dem i verdenseliten. Dag Sandvik, som havnet på en imponerende andreplass, sier Veko er et flott og naturlig samlingspunkt for verdens beste padlere.

– Arrangørene gjør en fin jobb, det er god stemning. Norge er et mekka for elvepadling nå, folk kommer hit for å padle, i tillegg til at man har denne konkurransen som et fint samlingspunkt, forteller Sandvik.

Dag-Sandvik

VERDENS BESTE JHEMMEBANE: Dag Sandvik har en stor del av planetens feteste elver hjemme på Voss. Foto: Tore Meirik

Evan Garcia er sentral i Substantial TV. Se forrige sommers episode fra Norge: