/ Padling

Derfor elsker de Norge

Hvert år samles verdenseliten i padling under Ekstremsportveko for å konkurrere i Brandsethelva. Stjernepadler Evan Garcia forklarer hvorfor.

Sist oppdatert: 25. juni 2015 kl 19.48
Evan Garcia er godt fornøyd med det Norge har å by på. Foto: Tore Meirik
Evan Garcia er godt fornøyd med det Norge har å by på. Foto: Tore Meirik
Lesetid: 3 minutter

– Kvaliteten, og kvantiteten på elvene i Norge er så bra. Det er så mange klassiske og vanvittig bra elever. De er lett tilgjengelige, i tillegg til at det er bra mennesker her, forteller Evan Garcia til Fri Flyt. Padleprofilen bor og kommer fra USA, men har ved flere anledninger vært i Norge for å padle- i tillegg til å være fast inventar på Ekstremsportveko.

Under årets Brandseth Downhill torsdag formiddag havnet Garcia på en respektabel 6.-plass. Det var padleren, som vanligvis ikke konkurrere mye, særdeles fornøyd med.

– Noen av de raskeste padlerne var her i dag, og å konkurrere mot de utøverne som trener mot å kjøre konkurranser var kult. Jeg er fornøyd med det jeg fikk til i dag, sier Garcia.

Evan-Garcia2
Evan-Garcia2

I MÅL: For Evan Garcia er ikke konkurransepadling det viktigste han gjør, men likevel er han såpass flink at han padla inn til 6. plass i ekstremutforkonkurransen i Brandsethelva. Her er han i det siste droppen før målgang. Foto: Tore Meirik

I Brandseth Downhill var det Mike Dawson som til slutt stakk av med seieren, like foran norske Dag Sandvik. På tredjeplass havnet Jamie Sutton.

Verdens beste plass

Garcia er helt klar på at Norge er det definitivt beste stedet i verden å padle.

– Det eneste stedet i verden som er i nærheten av Norge er California, men som vi vet er det helt tørt nå, så det går ikke an å padle der nå, sier amerikaneren, som ikke har for vane å konkurrere. I Brandsethelva kommer derimot unntaket.

For han er Veko en viktig del av padlesesongen.

– Alle de beste vennene mine er her, og det er kult å ha det på et så lite sted som Voss. Alle presser hverandre, og vi gjøre store dropp utenom konkurransene sammen. Det er sjelen av Veko for meg. Å være med så gode mennesker.

– Fint samlepunkt

Under årets padlekonkurranse var det kun to nordmenn i finalen. De resterende 13 var godt representert med utenlandske utøvere- flere av dem i verdenseliten. Dag Sandvik, som havnet på en imponerende andreplass, sier Veko er et flott og naturlig samlingspunkt for verdens beste padlere.

– Arrangørene gjør en fin jobb, det er god stemning. Norge er et mekka for elvepadling nå, folk kommer hit for å padle, i tillegg til at man har denne konkurransen som et fint samlingspunkt, forteller Sandvik.

Dag-Sandvik
Dag-Sandvik

VERDENS BESTE JHEMMEBANE: Dag Sandvik har en stor del av planetens feteste elver hjemme på Voss. Foto: Tore Meirik

Se flere bilder fra torsdagens konkurranse i Brandsethelva her!

Evan Garcia er sentral i Substantial TV. Se forrige sommers episode fra Norge:

Publisert 25. juni 2015 kl 19.48
Sist oppdatert 25. juni 2015 kl 19.48
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen