Vi legger bak oss et svært innholdsrikt og variert år for skibransjen, som blant annet har inneholdt en nasjonal nedstengning. Men det er heller ingen hemmelighet at leserne setter stor pris på tester. Her har vi samlet de 15 sakene som Fri Flyt-abonnentene leste mest.

2020 er også året Fri Flyt for alvor satset på pluss-løsning på nett, selv om vi allerede har holdt på en del år. Vi er svært glad for at så mange lesere vil være med på laget, og tegner abonnement.

Annonse

Husk forøvrig at friflyt.no har hatt en rekke andre gode saker gjennom året som har gått, og ikke alle saker krever pluss-abonnement. 

Er du ikke abonnent? Da er det enkleste løsningen å trykke på en av sakene nedenfor.

Disse 15 pluss-sakene ble mest lest:

Forrige sesongens test av mellombrede toppturski ble godt motatt fra leserne. Dette er forøvrig testen som kåret Armada Tracer 98 til testvinner.

I saken viser vi frem alle skiene som vant skitestene i fjor. Her vises blant annet Völkl Revolt 121 frem, som var en åpenbar testvinner.

Randonee-støvler rundt halvannen kilo gir for mange en ideell kombinasjon av gå- og kjøreegenskaper. Vi testet ni modeller for lange motbakker og spenstig kjøring.

Den mest leste saken i år som ikke har vært en testsak er en sykkelsak med gode tips fra Nordmarka.

Eivind Wergeland Jacobsen klokket inn den 18 kilometer lange Ersfjordtraversen på utrolige 4 timer og 37 minutter. Det er over ti minutter raskere enn Kilian Jornets rekord.

Det er utrolig viktig å justere bindingen din korrekt før du kjører på ski. Det vet også Fri Flyt-leserne, som har flokket til denne saken.

Velger du de litt smale frikjørings-skiene kan du kjøre storfjellslinjer, terrengpark og storslalåm med de samme skiene – nesten i hvert fall. Her avslører vi hvilke som er best.

Mot slutten av mai omkom Anders Sunde Wroldsen (41) i en tragisk skredulykke på Gråfonnfjellet. I saken ovenfor blir de første detaljene fra ulykken klare.

Gjermund Nordskar klokket inn vanvittige 2.42 fra trappa på Turtagrø Hotell, opp Store Skagastølstind og tilbake igjen.

En av Norges aller råeste frikjøringsturer kan bli hundre prosent heisbasert hvis det planlagte kjempe-skisenteret i Bøverdalen realiseres.

Den mest leste korona-relaterte saken i år. I starten av koronakrisen var det stor usikkerhet hvordan man skulle forholde seg til å gå på topptur. Her ga kommuneoverlege i Hemsedal, Camilla Underland, et svar på det.

Med brede toppturski eller randoneeski får du en ski som gjør nedkjøringen aller best, særlig i puddersnø. Vi testet ti av forrige sesongs nye, brede toppturski.

Skal du utvide skiparken, vil du ha mye glede av et par breie ski. Folk ville tydeligvis lese om sesongens nye pudderski.

Albert Lunde er politimann med doktorgrad i redningsarbeid, og mener fokus er feil når polkøene vokser samtidig som det ikke er greit å gå topptur for å skåne helsevesenet.

Marker Alpinist er en lett topptur og randoneebinding med skistopper.