Det opplyser Olssons far til det svenske nyhetsbyrået TT i kveld.

– Vi har fått melding om at en kropp er funnet der Tomas Olsson falt fra klippeveggen, men vi kan ennå ikke bekrefte at det virkelig er Olsson, selv om alt peker mot at det faktisk er ham, sier Christian Carlsson pressevakt hos svensk UD.

Annonse

Døde trolig i fallet

To sherpaer fant kroppen på 6700 meters høyde. Den er ført ned til 6400 meter, og skal fraktes videre til det britiske forsvarets leir på 6000 meter.

– Skadene på kroppen tyder på at han omkom i fallet, sier en av de svenske koordinatorene til Göteborgsposten lørdag kveld.

Tomas Olson ble sist sett øverst i Norton-couloiren på 8500 meters høyde, men Tormod Granheim har uttalt at Olsson trolig falt ned hele den bratte fjellsiden mot Rongbukbreen.

De to sherpaene lette etter Olsson sammen med tre svenske klatrere.

Drøm ble mareritt

Tomas Olsson (30) og norske Tormod Granheim besteg 16. mai Mount Everest for å realisere den store drømmen om å kjøre ski ned nordsiden av fjellet. Men slik endte det ikke. Granheim var vitne til at Olsson forsvant, da rapellfestet røk under nedfiring over en krevende passasje. Drømmen ble et mareritt. Tormod Granheim måtte klatre ned selv, og har senere vært med og koordinert leteaksjonen etter den savnede kameraten.

Olssons død er et stort tap for ski- og klatremiljøet i Skandinavia.

Fri Flyt-redaksjonen sender varme tanker til Olssons nære venner og familie.