Ulykken skjedde da to klatrere skal ha vært i ferd med å sette i gang klatringa øverst på Store Vengetind i Romsdalen. Den ene skal ha sklidd ned en av rennene på fjellet, og ikke stoppet før han var helt nede i dalen, 700 høydemeter lenger ned. Utrolig nok kom mannen fra ulykken uten livstruende skader.

– Mannen ble funnet kjapt, og reddet før vi i politiet rakk å bli skikkelig involvert, forteller operasjonsleder Rolf Anders Korstad i Nordmøre og Romsdal politidistrikt til Romsdals Budstikke.

Annonse

Ulykken skjedde like før klokken 12 søndag, og ambulansehelikopter, Sea King og en alpin redningsgruppe var involvert i den omfattende redningsoperasjonen. To personer var involvert i uhellet, men bare en av dem ble altså skadet. Begge er bosatt i Rauma og i 20-årene. Skaden til den 25 år gamle mannen skal ifølge AMK i Ålesund være alvorlig, men ikke livstruende. Det dreier seg om bruddskader, samt skader både i hode og ansikt. Mannen vil bli liggende på sykehus i minst et par dager, melder Budstikka.

Store Vengetind (1852moh) er Romsdalens høyeste fjell, og en superklassisk klatretopp, som også brukes mye av skikjørere.