Storen –som Store Skagastølstind gjerne kalles- er Norges tredje høyeste fjell, og det høyeste alpine fjellet (fjell som krever klatring for å komme til topps) i Norge. Storen ble førstebesteget av engelskmannen William Cecil Slingsby i 1876, noe som vakte stor oppmerksomhet. Siden den gang har fjellet vært arena for en drøss mer eller mindre historiske hendelser i norsk fjellsporthistorie, og mange av disse har nå forfatter Arne Larsen samlet i boka Storen. Historien om menneskene og klatringen på Store Skagastølstind i Jotunheimen.

LES OGSÅ: Storens biograf

Boka lanseres med brask og bram på torsdag, og boka har fått svært gode anmeldelser og har allerede blitt betegnet som klassiker av de få som har sett boka.

I tillegg til lansering og intervju med forfatteren, blir det høytlesning fra forfatter og journalist Eivind Eidslott, som leser fra sin helt nye bok HELT UTE, og filmvisning med Alastair Lee, som har laget en helt ny serie med inspirerende og spennende filmer med klatring, elvepadling og terrengsykling. 

Mer om lanseringen finner du her!

LES OGSÅ: Henrik Wergeland og Storen