Timme Ellingjord

Timme Ellingjord er klatreinstruktør (NF), skikjører og statsviter, og glad i å dokumentere gjennom både tekst og bilder. Han har sin egen hjemmeside. @hvitblikk. Foto: Aleksander Ellingjord

timmegut

Selv med tett tåke og en tidvis veldig sterk vind, stilte det i årets utgave av motbakkeløpet en sterk gjeng på 57 deltakere i konkurranseklassen. Ifølge løpsgeneralinne Jeanette Gundersen, er arrangøren godt fornøyd med gjennomføringen av det 8 kilometer lange løpet, og det på tross av det dårlige været.

Løyperekord I år som i fjor var det Salangsgutten Erik Lomås som stakk av med seieren, og det med en kanskje noe overaskende løyperekord. Lomås som ikke er noen motbakkeløper, men som har 10 km på flatmark som spesialitet, tikket inn på 44.44 under årets løp, 13 sekunder raskere enn i fjor. Mest imponerende var likevel tiden til unggutten Magnus Sørslett, som med sine 14 år sprang inn til den sterke tiden 49.55. Nesten 15 minutter raskere enn året før.

Herrevinneren selv, hadde før løpet et håp om å slå sin egen rekord fra i fjor, og medgir at årets forhold kan ha påvirket i positiv forstand. Lomås forklarer at det under store deler av løpet enten var vindstille eller at man sprang i medvind, og at traseen var snøfri i motsetning til i fjor. Han var likevel glad for den gode merkingen av traseen, da det til tider var nullsikt. For øvrig karakteriserer han løpet som velorganisert, med god informasjon og hyggelig premieutdeling.

Les også: UTE har testet sko fra Hoka

På damesiden ble det en tett kamp mellom Turid Haugen og arrangør Jeanette Gundersen, hvor begge stilte for laget til NVE Region Nord. Haugen gikk derimot av med seieren på tiden 01.03.02. Turid er imponert over gjennomføringen av arrangementet, og da især hvor god stemning det var i løypen. Hun håper derimot det stiller flere i dameklassen til neste år, og sender en klar oppfordring til alle damer der ute.

Arrangørkomiteen kan røpe at det allerede er nye ideer for neste år, men vil ennå ikke avsløre noen detaljer. Mantraet vil ennå være det samme; lokalt og bedre for hvert år som går. Komiteen er fornøyd med antall deltakere i år, men understreker at det er plass til flere, især i mosjonsklassen. Her er det bare å stille opp til neste år, uansett hvor god form man er i.

Førstegangsdeltaker Nikolai Schjelderup synes det er kult med et lokalt løp på bygda, og satt virkelig pris på heiagjengen som mante dem fram i den ellers traurige tåken. I et heller hustrig vær, ble den planlagte premieutdelingen på fjellet flyttet innendørs. Her ble det servert gratis kaffe, kaker og pølser, som gjorde sitt for å pleie de slitne og kalde løperne. En sosial stemning som Schjelderup virkelig satt pris på.

Les også: UTE sin test av Polar m430

Les også: Best i test