Her blir det klatrefest

Klatrefestivalen i Nissedal braker løs i helga.

Sist oppdatert 23. august 2017 kl 14.31

– Jeg gleder meg, dette blir vår første, rene klatrefestival. Vi regner med å samle over hundre deltagere, værmeldinga er veldig fin, programmet er tettpakka og vi har rydda og pussa opp flere gamle ruter rundt omkring i dalen. Jeg gleder meg skikkelig, sier festivalsjef Tonje Sameien.

Tett festivalprogram

Nissedal er et av Norges beste klatreområder, særlig kjent for sine glattslipte og klatrevennlige fjellvegger. Og til helgens festival med enda flere moderate ruter.

– Kommunen har bevilget penger øremerket tilrettelegging for klatring på lavere nivå, og klatring generelt i dalen. Vi har forsøkt å utføre et arbeid som vi mener vil gagne kommunen i klatresesongen.

– Hva står på programmet i tillegg til masse klatring?

– Vi kjører fire kurs hver dag, inkludert buldreklinikk med selveste Magnus Midtbø. Hovedfokus er selvsagt klatring og buldring, men på kveldstid blir det filmvisning, quiz, foredrag, konkurranser og konsert.

Dalen-Gud-skurte_lightboxorg
Dalen-Gud-skurte_lightboxorg

SPEKTAKULÆRT OMRÅDE: Nissedal er blant Norges aller fineste klatreområder. Foto: Marius Grimsæth

Nye ruter

Klatring-redaktør Dag Hagen har vært sentral i arbeidet med å sette i stand gamle ruter i dalen.

– Vi har boltet nye ruter og pusset frem gamle. Alle ankerne på Kjøberg har fått to bolter. Førstebestigerne satt bare en bolt på ankeret. På Kjøberg er det også pusset fram med tanke på kurs i bruk av naturlige sikringsmidler, forteller Hagen.

– Hva gleder du deg mest til på festivalen?

– Mye, men særlig legenden Stein P. Aasheim som kommer for å snakke om sine turer på Mount Everest og Trango. Og at nissedalnestorene Marius Olsen og Marius Grimsæth skal snakke om sine opplevelser.

Les mer om klatrefestivalen her!

Publisert 23. august 2017 kl 14.31
Sist oppdatert 23. august 2017 kl 14.31
annonse
Relaterte artikler
Jon Gangdal i Oslo
Dødsskred på Everest i 1994:

– Jeg har i alle år følt mye skyld

FEIRING: Odd Eliassen (til høyre) feirer bestigningen av Mount Everest i 1985 sammen med Bjørn Myrer Lund. Foto: Den norske Everest ekspedisjonen 1985
Hør lyden fra den historiske bestigningen av Everest

Eventyrere på bokturné

MISTET LIVET: Anna Gutu (til venstre) og Gina Marie Rzucidlo er bekreftet omkommet etter dødsskredet på Shishapangma. Samtidig døde også to sherpaer, inkludert verdensrekordholder og Kristin Harilas turkamerat Tenjen Lama Sherpa. Foto: Instagram
Skredet på Shishapangma

Døde under kappløp mot toppen

SELFIE: Tenjen Lama knipsa dette bildet på vei opp på Dhaulagiri.
Tenjen Lama Sherpa død i snøskred

– Den sterkeste sherpaen i hele verden

OMKOMMET: Verdensrekordholder Tenjen Lama Sherpa er død etter et snøskred på Shishapangma i Nepal. Her er han sammen med Kristin Harila på K2, sekunder etter at verdensrekorden var i boks. Foto: Kristin Harila
Harilas sherpa i skredulykke

Rekordpartneren til Kristin Harila er død

KOMPLETT OMRÅDE: Torje Stenkjær på den flotte traversen i syvende taulengde på Jugoslavruta i Romsdalen. Foto: Haakon Lundqvist
De komplette klatreområdene

De beste stedene å klatre i Norge

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen