– Jeg gleder meg, dette blir vår første, rene klatrefestival. Vi regner med å samle over hundre deltagere, værmeldinga er veldig fin, programmet er tettpakka og vi har rydda og pussa opp flere gamle ruter rundt omkring i dalen. Jeg gleder meg skikkelig, sier festivalsjef Tonje Sameien.

Tett festivalprogram

Annonse

Nissedal er et av Norges beste klatreområder, særlig kjent for sine glattslipte og klatrevennlige fjellvegger. Og til helgens festival med enda flere moderate ruter.

– Kommunen har bevilget penger øremerket tilrettelegging for klatring på lavere nivå, og klatring generelt i dalen. Vi har forsøkt å utføre et arbeid som vi mener vil gagne kommunen i klatresesongen.

– Hva står på programmet i tillegg til masse klatring?

– Vi kjører fire kurs hver dag, inkludert buldreklinikk med selveste Magnus Midtbø. Hovedfokus er selvsagt klatring og buldring, men på kveldstid blir det filmvisning, quiz, foredrag, konkurranser og konsert.

Dalen-Gud-skurte_lightboxorg
Dalen-Gud-skurte_lightboxorg

SPEKTAKULÆRT OMRÅDE: Nissedal er blant Norges aller fineste klatreområder. Foto: Marius Grimsæth

Nye ruter

Klatring-redaktør Dag Hagen har vært sentral i arbeidet med å sette i stand gamle ruter i dalen.

– Vi har boltet nye ruter og pusset frem gamle. Alle ankerne på Kjøberg har fått to bolter. Førstebestigerne satt bare en bolt på ankeret. På Kjøberg er det også pusset fram med tanke på kurs i bruk av naturlige sikringsmidler, forteller Hagen.

– Hva gleder du deg mest til på festivalen?

– Mye, men særlig legenden Stein P. Aasheim som kommer for å snakke om sine turer på Mount Everest og Trango. Og at nissedalnestorene Marius Olsen og Marius Grimsæth skal snakke om sine opplevelser.

Les mer om klatrefestivalen her!