Det er en 58 år gammel norsk fjellklatrer som fryktes omkommet i USA, skriver NRK.no.

Han skal ha vært blant en av tre fjellklatrere som ble fanget i en storm på Mount Rainier i delstaten Washington, lørdag.

– Vi er kjent med saken og pårørende er varslet, opplyser Ane Haavardsdatter Lunde, pressevakt i Utenriksdepartementet, til NRK.

Den norske fjellklatreren skal ha klatrer mot toppen av Mount Rainer (4392 moh) sammen med en kvinne da stormen traff lørdag. De to skal ha søkt ly nær området Gibraltar Ledges, ifølge AP.

Redningsarbeidet ble startet lørdag, etter at de tok ikke kom tilbake for å hente klatreutstyr de hadde forlatt. Stormen forhindret mannskap og helikopter fra å ta seg inn i området før søndag.

Kvinnen skal ha tatt seg nedover på egenhånd søndag, og er fraktet til sykehus. Det samme er en 26 år gammel mann som skal ha gått på truger i området på egenhånd, skriver NRK.

Ikke bekreftet omkommet

Ifølge nyhetsbyrået AP er den 58 år gamle fjellklatreren observert fra redningshelikopteret på 3300 meter. Mannen reagerte ikke - og ble antatt død opplyser Patti Wold, talskvinne for Mount Rainer nasjonalpark til nyhetsbyrået AP.

Mannen er enda ikke hentet ned fra fjellet, og er heller ikke bekreftet omkommet. Redningsarbeidet pågår fortsatt tirsdag morgen, men dårlig vær gjør arbeidet vanskelig, skriver NRK.