Folk har hoppa mellom de to legendariske hornene på pinakkelen utenfor Svolvær i lang tid, noen har til og med vært der med sykkel, men i sommer ble hoppet mellom hornene flippa for første gang. Fra det høyeste hornet ser du mer eller mindre 300 meter rett ned på kirkegården i Svolvær i Lofoten.

– Hoppet gikk så bra som det kan gå, jeg hadde selvsagt sikring og godt sikra kamerater rundt meg, men i teorien ville det gått fint også uten tau, forteller Brage, som gjorde hoppet 5. august.

– Vi er en gjeng som er glade i å herje ute, gjerne til fjells, og jeg jeg ville gjøre hoppet mellom hornene. Og da jeg fant ut at ingen hadde flippa før, da ble jeg veldig motivert. Jeg var litt nervøs da vi klatra opp, men på toppen var det ingen tvil. Jeg følte meg ikke nervøs da, men veldig konsentrert, sier han.

18-åringen er gammel turner, og han utelukker ikke å gjøre noe lignende igjen. Gjerne et annet triks på Svolværgeita, eller en flip et eller annet sted til fjells.

– Vi leter etter tøffe steder å gjøre sånt på hele tida, og allerede på Geita snakket vi om andre triks. Vi får se hva det blir til, sier Brage, som allerede har sikra seg evig oppmerksomhet i logoen til Shaka Brah – klesmerket han og kompisene er i ferd med å starte.

Se filmen med det vanvittige stuntet på Svolværgeita:

Filmen er laget av Jarl Hernes Gåsvær.