Frontflip mellom horna

Brage Hernes Gåsvær (18) gjorde forlengs salto med halv skru mellom hornene på Svolværgeita (!).

Sist oppdatert 8. august 2016 kl 15.47
EKSPONERT FLIP: Brage Hernes Gåsvær gjør frontflip med halvskru høyt over Svolvær. Foto: Jarl Gåsvær
EKSPONERT FLIP: Brage Hernes Gåsvær gjør frontflip med halvskru høyt over Svolvær. Foto: Jarl Gåsvær

Folk har hoppa mellom de to legendariske hornene på pinakkelen utenfor Svolvær i lang tid, noen har til og med vært der med sykkel, men i sommer ble hoppet mellom hornene flippa for første gang. Fra det høyeste hornet ser du mer eller mindre 300 meter rett ned på kirkegården i Svolvær i Lofoten.

– Hoppet gikk så bra som det kan gå, jeg hadde selvsagt sikring og godt sikra kamerater rundt meg, men i teorien ville det gått fint også uten tau, forteller Brage, som gjorde hoppet 5. august.

– Vi er en gjeng som er glade i å herje ute, gjerne til fjells, og jeg jeg ville gjøre hoppet mellom hornene. Og da jeg fant ut at ingen hadde flippa før, da ble jeg veldig motivert. Jeg var litt nervøs da vi klatra opp, men på toppen var det ingen tvil. Jeg følte meg ikke nervøs da, men veldig konsentrert, sier han.

18-åringen er gammel turner, og han utelukker ikke å gjøre noe lignende igjen. Gjerne et annet triks på Svolværgeita, eller en flip et eller annet sted til fjells.

– Vi leter etter tøffe steder å gjøre sånt på hele tida, og allerede på Geita snakket vi om andre triks. Vi får se hva det blir til, sier Brage, som allerede har sikra seg evig oppmerksomhet i logoen til Shaka Brah – klesmerket han og kompisene er i ferd med å starte.

Se filmen med det vanvittige stuntet på Svolværgeita:

Filmen er laget av Jarl Hernes Gåsvær.

Publisert 8. august 2016 kl 17.23
Sist oppdatert 8. august 2016 kl 15.47
annonse
Relaterte artikler
Jon Gangdal i Oslo
Dødsskred på Everest i 1994:

– Jeg har i alle år følt mye skyld

FEIRING: Odd Eliassen (til høyre) feirer bestigningen av Mount Everest i 1985 sammen med Bjørn Myrer Lund. Foto: Den norske Everest ekspedisjonen 1985
Hør lyden fra den historiske bestigningen av Everest

Eventyrere på bokturné

MISTET LIVET: Anna Gutu (til venstre) og Gina Marie Rzucidlo er bekreftet omkommet etter dødsskredet på Shishapangma. Samtidig døde også to sherpaer, inkludert verdensrekordholder og Kristin Harilas turkamerat Tenjen Lama Sherpa. Foto: Instagram
Skredet på Shishapangma

Døde under kappløp mot toppen

SELFIE: Tenjen Lama knipsa dette bildet på vei opp på Dhaulagiri.
Tenjen Lama Sherpa død i snøskred

– Den sterkeste sherpaen i hele verden

OMKOMMET: Verdensrekordholder Tenjen Lama Sherpa er død etter et snøskred på Shishapangma i Nepal. Her er han sammen med Kristin Harila på K2, sekunder etter at verdensrekorden var i boks. Foto: Kristin Harila
Harilas sherpa i skredulykke

Rekordpartneren til Kristin Harila er død

KOMPLETT OMRÅDE: Torje Stenkjær på den flotte traversen i syvende taulengde på Jugoslavruta i Romsdalen. Foto: Haakon Lundqvist
De komplette klatreområdene

De beste stedene å klatre i Norge

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen