- Disse isøksene ser ut som ekte relikvier. Proffe klatrere hadde betalt gode penger for disse, sa en av verdens beste isklatrere, Will Gadd, om øksene jeg hadde i hånda. Det var siste dag av Arc'teryx Alpine Academy i Chamonix, Frankrike- og isklatring stod for tur. Begge tåneglene verket, føttene såre og kondisjonen på bristepunktet. For ikke å snakke om at jeg for kort tid siden hadde sett døden i hvitøyet.

De lånte isøksene holdt riktig nok denne gang, og en klatrehelg i Chamonix var i ferd med å nærme seg slutten, og jeg hadde fått mine første, virkelige livredde opplevelser. Likevel, og mot alle odds, kom jeg meg i live ut av det.

Under akademiet får man læring av de beste klatrerne i verden. Fra Norge var de norske skiproffene Pia Nic Gundersen og Stian Hagen blant de inviterte atletene. I tillegg var verdensstjerner som nevnte Will Gadd tilstede.

Sammen med 350 deltakere fordelt på 25 land var de innom 800 forskjellige lokasjoner i de franske alpene i løpet av helga, hvor man kan få et innblikk i alt fra redningsaksjoner til teknisk klatring.

Her kan du se bilder fra helgen i Chamonix!