Dette må du vite om fjellklatring i Norge

Paula Voldner og Lisa Kvålshaugen Bjærum gir deg Norges kjente og ukjente klatreperler for alle nivåer - på direkten. I tillegg får de inn flere profilerte gjester som gir sine tips og triks til norgesferien.

Sist oppdatert 17. juni 2020 kl 13.41
Klatring ferie
FJELLKLATRING: Mathias Strömqvist tar i på Tapir (7-, 2 tl.), mens det blåser opp der ute. Foto: Jonas Dahlstrup

Allerede mandag kveld starter den første av livesendinger om klatring. Koronakrisen har gjort at vi alle må tenke nytt, og de fleste legger ferien i Norge. Det gjelder også klatrere.

Heldigvis er Norge fullt av gode klatrefelt. Både kjente og ukjente. Nå kan du få flere tips fra Paula Voldner og Lisa Kvålshaugen Bjærum, i tillegg til flere profilerte gjester.

Første livesending er mandag klokken 20.00, og den neste onsdag kveld klokken 20.00. Sendingene er gratis for abonnenter av Fri Flyt og de andre bladene. Gjester i studio mandag er Stian Engelsvoll, Tina Jørgensen og Rasmus Bølling.

–  Nye tider krever nye formater, så hvorfor ikke hive seg på live-bølgen som rir landet om dagen. Norge er et fantastisk reisemål for klatrere, og hvis vi kan bidra til at flere får øynene opp for at man ikke trenger å reise jorda rundt for å finne nydelig klatring er mye oppnådd. Lofoten og Flatanger har etterhvert blitt verdensskjente destinasjoner, men det finnes så mye mer å ta av, og det er heldigvis nok stein til alle, sier Voldner om programmet.

I den andre sendingen, onsdag, kommer Sigurd Felde, Nils Rune Birkeland og Håkon Wegge til studio.

Mens temaet mandag er norgesferien for sportsklatring og buldring, vil onsdag temaet være fjellklatring. Hvor spørsmål som dette besvares: Hva pakker du med deg? Hvor mye bailetau tar du med? Hva gjør du om du ser masse slynger rundt en stein i fjellet, eller om du møter på guidede grupper?

– Med flere avlyste arrangement i vår så er det gøy at vi får til disse live-sendingene. Vi håper at vi kan bidra til tips og triks til kule klatredestinasjoner, og ikke minst inspirere folk til å se hvor fantastisk Norge faktisk er, sier Kvålshaugen Bjærum.

Påmelding skjer her. 

Publisert 17. juni 2020 kl 13.41
Sist oppdatert 17. juni 2020 kl 13.41
annonse
Relaterte artikler
Jon Gangdal i Oslo
Dødsskred på Everest i 1994:

– Jeg har i alle år følt mye skyld

FEIRING: Odd Eliassen (til høyre) feirer bestigningen av Mount Everest i 1985 sammen med Bjørn Myrer Lund. Foto: Den norske Everest ekspedisjonen 1985
Hør lyden fra den historiske bestigningen av Everest

Eventyrere på bokturné

MISTET LIVET: Anna Gutu (til venstre) og Gina Marie Rzucidlo er bekreftet omkommet etter dødsskredet på Shishapangma. Samtidig døde også to sherpaer, inkludert verdensrekordholder og Kristin Harilas turkamerat Tenjen Lama Sherpa. Foto: Instagram
Skredet på Shishapangma

Døde under kappløp mot toppen

SELFIE: Tenjen Lama knipsa dette bildet på vei opp på Dhaulagiri.
Tenjen Lama Sherpa død i snøskred

– Den sterkeste sherpaen i hele verden

OMKOMMET: Verdensrekordholder Tenjen Lama Sherpa er død etter et snøskred på Shishapangma i Nepal. Her er han sammen med Kristin Harila på K2, sekunder etter at verdensrekorden var i boks. Foto: Kristin Harila
Harilas sherpa i skredulykke

Rekordpartneren til Kristin Harila er død

KOMPLETT OMRÅDE: Torje Stenkjær på den flotte traversen i syvende taulengde på Jugoslavruta i Romsdalen. Foto: Haakon Lundqvist
De komplette klatreområdene

De beste stedene å klatre i Norge

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen