Red Bull Illume er verdens største konkurranse dedikert til action- og adventuresporter. I Norge har vi, med våre grenseløse muligheter i naturskjønne omgivelser, kanskje et naturlig konkurransefortrinn? 

Alle fotografer kan delta, profesjonelle såvel som amatører, så lenge de har et øye for eventyr og action, og kan vise sin lidenskap for dette gjennom bildene. 

Annonse

Se også norges mest premierte naturfotograf Audun Rikardsen, sine utrolige bilder.

Disse fem actionbildene er finalister i Instagram-kategorien. Foto: © Dasha Nosova, Jeremy Bernard, Fabien Maierhofer, Baptiste Fauchille, Hamish Frost / Red Bull Illume
Disse fem actionbildene er finalister i Instagram-kategorien. Foto: © Dasha Nosova, Jeremy Bernard, Fabien Maierhofer, Baptiste Fauchille, Hamish Frost / Red Bull Illume

Konkurransen har elleve forskjellige kategorier man kan delta i, og med muligheten til å sende inn ti bilder i hver kategori, gir det over hundre vinnersjanser. Konkurransen arrangeres kun hvert tredje år, og har blitt arrangert bare fire ganger tidligere: i 2017, 2010, 2013 og 2016.

I 2016 deltok mer enn 5.600 fotografer! Dette året var Sogndal-baserte Vegard Aasen en av finalistene, med sitt toppturbilde fra Japan. Norsk natur er dessuten en gjenganger blant de utenlandske fotografenes vinnerbidrag. Sjekk ut vinnerbildene fra tidligere år her, for å finne ut hva du måler deg med!

Siste frist for deltakelse er 31. juli! 

Kategorier

Creative by Skylum: Åpen kategori, hvor alt går! For bilder som har blitt etterbehandlet i mørkerom eller gjennom digital manipulasjon. 

Emerging by Red Bull Photography (ny): For unge talenter, opp til en alder av 25 år, med en frisk tilnærming til foto. Ingen video, ingen bildemanipulasjon.

Energy: Bilder som demonstrerer kraften som utløses, og som viser energien, farten og styrken som kreves av atleter for å prestere. 

Innovation by Sony: For kreative bilder som viser en unik vinkel, visuell idé, et nytenkende format, kreativ bruk av lyseffekter – eller noe annet som aldri har vært sett før!

Lifestyle: Fang kreativiteten i livsstilen, musikken og kulturen som omgir ekstremsporter og eventyr, gjerne det som skjer før, mellom og etter action.

Masterpiece by EyeEm: Her bidrar du med bildene som understreker dine tekniske kvaliteter som fotograf, din evne til å komponere elementer i bildet og som får frem din personlige signatur. Send inn ditt beste bilde!

Playground: Disse bildene skal vise landskap, lokasjoner, plattformer og miljøer hvor utøverne trener og leker seg. 

Raw (ny): En kategori for helt rå bilder: de som er urørt, uklippet, uten filter, osv. Her sender du inn bildene som showcaser hva som utspilte seg foran kamera, som det var.

Wings: Bilder som fanger atleter i hjertestoppende øyeblikk: i luftige hopp, fritt fall – eller fri flyt? 

Moving Image (ny): For actionfylte videosekvenser mellom 5 og 30 sekunder.

Best of Instagram by SanDisk (ny): Avsluttet 14. juni. photographer’s most gram-worthy moments of show-stopping adventure and action sports. Stuff so cool you have to stop scrolling.

Om Red Bull Illume

Konkurransen er arrangert av Red Bull, og er et samarbeid med Sony, SanDisk, Skylum og COOPH. Premiene består av fotoutstyr fra konkurransens sponsorer, og har en samlet verdi av 100.000 euro. For å finne ut hvilke regler som gjelder i konkurransen, klikk her

Årets utgave har et dommerpanel med 50 fotoredaktører og digitale eksperter, som vil kåre 55 finalister, én vinner i hver kategori, og én overordnet vinner. Denne vinneren vil bli offentliggjort under en seremoni i november. 

Alle vinnerbildene vil bli vist i en turnerende utstilling, som settes opp i flere storbyer i 2020.