Det er den irske fjellklatreren Pat Falvey som sier at Rolf Bae var blant 4 klatrere som ble tatt av et dramatisk isras høyt på K2. Konen og klatrepartner Cecilie Skog skal ha vært like foran Bae, på vei ned mot camp 4.

– Vi kan dessverre ikke si så mye om dødsfallet. De så ikke hva som skjedde, det var mørkt, men de skjønte at han døde, sier pressetalsmann Bjørn Sekkesæter til Dagbladet.no.

Annonse

Dødsfallet er et stort tap for det norske friluftsmiljøet. Konen Cecilie Skog er nå tilbake i basecamp sammen med de andre ekspedisjonsdeltakerne Øystein Stangeland (39) og Lars Nessa (29)

Ulykken skjedde mens en gruppe på rundt 17 klatrere var på vei ned fra fjellet. Flere ulike ekspedisjoner skal ha toppet ut. Flere internasjonale kilder melder at den norske ekspedisjonen skal ha vært blant de første på toppen, sammen med en fransk klatrer.

Da israset løsnet skal noen klatrere, deriblant Skog, ha passert "flaskehalsen", mens andre befant seg inne i den bratte ispassasjone og ble eksponert for ismassene. Isen skal ha dratt med seg de faste tauene og skapt store problemer for en gruppe klatrere som befant seg høyere på fjellet. Det er iverksatt forsøk på å redde klatrere som fortsatt er i live, Svenske Fredrik Sträng er blant dem som har bidratt. En sherpa skal ha omkommet i redningsforsøket.

Følg med på http://everestnews.com og http://www.explorersweb.com for oppdateringer.