Bae bekreftet omkommet

Den norske klatreren Rolf Bae (33) er ifølge flere nyhetskilder bekreftet omkommet på K2.

Sist oppdatert: 3. august 2008 kl 14.50
SAVNET: Rolf Bae (33) er meldt savnet på K2. Foto: Bergans
SAVNET: Rolf Bae (33) er meldt savnet på K2. Foto: Bergans
Lesetid: 2 minutter

Det er den irske fjellklatreren Pat Falvey som sier at Rolf Bae var blant 4 klatrere som ble tatt av et dramatisk isras høyt på K2. Konen og klatrepartner Cecilie Skog skal ha vært like foran Bae, på vei ned mot camp 4.

– Vi kan dessverre ikke si så mye om dødsfallet. De så ikke hva som skjedde, det var mørkt, men de skjønte at han døde, sier pressetalsmann Bjørn Sekkesæter til Dagbladet.no.

Dødsfallet er et stort tap for det norske friluftsmiljøet. Konen Cecilie Skog er nå tilbake i basecamp sammen med de andre ekspedisjonsdeltakerne Øystein Stangeland (39) og Lars Nessa (29)

Ulykken skjedde mens en gruppe på rundt 17 klatrere var på vei ned fra fjellet. Flere ulike ekspedisjoner skal ha toppet ut. Flere internasjonale kilder melder at den norske ekspedisjonen skal ha vært blant de første på toppen, sammen med en fransk klatrer.

Da israset løsnet skal noen klatrere, deriblant Skog, ha passert "flaskehalsen", mens andre befant seg inne i den bratte ispassasjone og ble eksponert for ismassene. Isen skal ha dratt med seg de faste tauene og skapt store problemer for en gruppe klatrere som befant seg høyere på fjellet. Det er iverksatt forsøk på å redde klatrere som fortsatt er i live, Svenske Fredrik Sträng er blant dem som har bidratt. En sherpa skal ha omkommet i redningsforsøket.

Følg med på http://everestnews.com og http://www.explorersweb.com for oppdateringer.

Publisert 2. august 2008 kl 17.41
Sist oppdatert 3. august 2008 kl 14.50
annonse
Relaterte artikler
PÅ KANTEN: Toppen av Nordre Trolltind er godt eigna for overnatting, men manglar rekkverk. Henning Svoren studerer ruta opp Nordaustegga på Store Trolltind i den siste kveldssola. Foto: Ståle Johan Aklestad
Nordaustegga på Store Trolltind

– Føler fjellet vil spytte meg ut i lufta

KOMPLETT OMRÅDE: Torje Stenkjær på den flotte traversen i syvende taulengde på Jugoslavruta i Romsdalen. Foto: Haakon Lundqvist
Komplette favoritter fra nord til sør

De beste stedene å klatre i Norge

Jon Gangdal i Oslo
Dødsskred på Everest i 1994:

– Jeg har i alle år følt mye skyld

FEIRING: Odd Eliassen (til høyre) feirer bestigningen av Mount Everest i 1985 sammen med Bjørn Myrer Lund. Foto: Den norske Everest ekspedisjonen 1985
Hør lyden fra den historiske bestigningen av Everest

Eventyrere på bokturné

MISTET LIVET: Anna Gutu (til venstre) og Gina Marie Rzucidlo er bekreftet omkommet etter dødsskredet på Shishapangma. Samtidig døde også to sherpaer, inkludert verdensrekordholder og Kristin Harilas turkamerat Tenjen Lama Sherpa. Foto: Instagram
Skredet på Shishapangma

Døde under kappløp mot toppen

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen