/ Bok

Trygge Toppturer

Boka Trygge Toppturer viser deg 111 norske skifjell der du kan unngå skredfare. Du lærer å planlegge turer ut fra terreng og skredvarsel og får turbeskrivelser for passende turer over hele landet. Finn trygge toppturer i blant annet Jotunheimen, Lyngsalpene, Romsdalen og Sunnmøre.

Sist oppdatert: 9. september 2019 kl 17.35
Lesetid: 3 minutter

Boken Trygge Toppturer er et helt nytt verktøy for deg som vil utforske vinterens herligste topptureventyr på egenhånd. Du får vi alt du trenger for å komme i gang med topptur, og får eksperttips fra de flotteste toppturområdene i Norge, inkludert flotte og trygge toppturer i Jotunheimen, Hemsedal, Voss, Romsdalen, Lofoten, Tromsø og Lyngsalpene.

Dette er en ny tilnærming til problematikken med friluftsliv og snøskred. Trygge Toppturer passer både for de som vil gå sine aller første alpine skiturer på egenhånd og de som har gått en del turer før, men som nå vil utvide aksjonsradiusen til nye områder. Også for erfarne toppturentusiaster er boken nyttig. Den viser vei til hvilke skiturer som er aktuelle på dager da det er vanskelig å vurdere skredfaren, og gir nyttige påminnelser om hva slags terreng som er trygt og hva du bør unngå.

Bestill Trygge Toppturer - gratis frakt

Hvert år dør mennesker i snøskred i Norge. Men de fleste av de som nå oppdager gleden ved å gå randonee / toppturer på ski, ønsker ikke noen risiko utover det som følger med all ferdsel i naturen. For å unngå fare, er det mange som holder seg til faste turer i kjent terreng eller bruke guide. Boken Trygge Toppturer gir deg et verktøy til å komme i gang med egne turer- og til å diskutere og forstå valgene når du er med andre på tur.

Trygge Toppturer gir deg turforslag fra de mest populære toppturområdene i landet. Vi har prioritert turer som kan gås under de fleste forhold. Det vil si at ruta går i terreng som er slakere enn 30 grader og i god avstand til mulige utløpssoner for skred. Samtidig har vi lett etter fine turer, med en direkte oppstigning, utsikt fra toppen og muligheter for morsom skikjøring.

Hver enkelt tur er beskrevet med kart, flyfoto og en nøyaktig beskrivelse av oppstigning og nedkjøring.

NB! Det finnes ingen hundre prosent trygge toppturer. Også turene i denne boka krever ferdigheter og vurderingsevne. Du må ta hensyn både til årstid, vær og dine egne begrensninger. Men boka TRYGGE TOPPTURER er et unikt verktøy for å få fine toppturopplevelser og kommer trygt hjem igjen etterpå. 

Turene finnes også digitalt. Mer enn 670 toppturer er samlet her.

REDAKTØRER

ESPEN NORDAHL, prosjektleder for CARE – Center for Avalanche Research and Education ved UiT Norges arktiske universitet, snøskredvarsler for NVE og forfatter av boka Toppturer i Troms. 
ERLEND SANDE, ansvarlig redaktør i Fri Flyt AS og medforfatter av boka Toppturer i Norge.

Se utvalget av lokale toppturbøker fra Fri Flyt. Fri frakt. 

Se flere saker om toppturer på ski.

Les også: Den lille snøskredboka av Kjetil Brattlien

Publisert 7. februar 2019 kl 14.38
Sist oppdatert 9. september 2019 kl 17.35
Relaterte artikler

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen