Boka dekker områdene Reipå, Sandhornøya og Småtindan, Børvasstindane, Bodø og Valnesfjorden, Mistfjorden, Sjunkfjorden og Beiarn.

Randonee / Topptur på ski er 2000-tallets nye nasjonalsport og i hele Norge oppdager skientusiastene den unike kombinasjonen mellom turglede, naturopplevelse og lek på ski. Fjellområdene rundt Bodø har nok ikke fått den samme nasjonale og internasjonale oppmerksomheten som andre nordnorske kystfjell, men skimulighetene står ikke tilbake for nabobyene.

Boken kan bestilles her

De aller fleste skisporene legges i fjellene rundt Valnesfjorden, der Heggmotinden, Nattmålstuva og Kvalhornet er mål for kveldsturer med hodelykt, og Kistrandfjellet byr på alt en leken skikjører kan ønske seg. Per Kalsastinden rager i Børvasstindene og er et landemerke for Bodøværinger og skikjørere. Småtindan lenger sør er et annet velkjent skimål, mens Sandhornøya nærmest ble oppdaget vinteren 2012. Med båt fra Festvåg til Breidvika, kommer du inn i toppturparadiset Mistfjorden, her ligger toppene tett i tett perfekt for en vårtur i april eller mai. Idylliske Sjunkfjorden er omgitt av høyreiste tinder, mange av dem med skikjøring i nordvendte sider, hvor du kan finne tørrsnø i mai. I Beiarn finner du innlandsklima, store fjellmassiver og et uendelig antall nedkjøringer å velge mellom.

TOPPTURER RUNDT BODØ er en unik veiviser for alle disse områdene. Alle turene er beskrevet med ruteinntegninger på flyfotografier. For hvert område er det et oversiktskart (1:100.000), som viser alle toppene.

Boka er rikt illustrert med over 100 turbilder i tillegg til flyfotografiene. Den inneholder i tillegg et eget kapittel om Bodøområdets toppturhistorie.

OM FORFATTEREN

Torgeir Kjus (f. 1965) fra Larvik flyttet til Bodø i 1987. Han begynte straks å utforske fjellene i Nordland som skikjører og fjellklatrer. Han har bakgrunn fra Forsvaret, jobber som redningsmann på 330-skvadronen og er tidligere leder av Bodø alpine redningsgruppe. Han er utdannet tindevegleder (Nortind) og driver sitt eget guidefirma Kjus Ski og Klatring (torgeirkjus.no).

Turene finnes også digitalt. Mer enn 670 toppturer er samlet her.