Boka Toppturer i Troms er selve bibelen for skifolket i toppturhovedstaden Tromsø. Espen Nordahls bok kom for første gang i 2010. Her er den i ny utgave. Guideboka har vist vei for tusenvis av mennesker på jakt etter opplevelser i Lyngsalpene, rundt Tromsø og i andre nordnorske kystfjell. Den nye utgaven av Toppturer i Troms har flere nye turer, oppdaterte turbeskrivelser, nytt bildemateriale og bedre kart. Den nye boka har også utvidet dekningsområdet med turer på Senja.

Boka kan med fordel kombineres med de nye kartene for Tromsø og Lyngsalpene

Toppturer i Troms ble nominert til Årets fjellbok i 2010. Den engelske utgaven Ski Touring in Troms ble nominert til Banff Mountain Film and Book Award i 2013. Også den engelske utgaven har kommet i en oppdatert versjon.

Espen Nordahl (f. 1960) har vært blant de ivrigste toppturentusiastene i Tromsø siden han flyttet til byen i 1982. Han jobber som prosjektleder i CARE – Center for Avalanche Research and Education ved UiT Norges arktiske universitet og som snøskredvarsler for NVE. Nordahl er redaktør av boka Trygge Toppturer.

«Guideboka er ført i pennen av fjellmannen Espen Nordahl og er like kjærkommen som ho er solid. Her er alt (og litt meir) av det du venter å finne i ei guidebok.»

FJELL OG VIDDE

«Ski Touring in Troms is Espen Nordahl’s masterpiece guide-book for the Troms area of Arctic Norway.»

BACKCOUNTRYBOOKS.COM

«Our best companion was the book «Ski Touring in Troms». Thank you Espen Nordahl for putting such a fine book together.»

BOARDMAG.COM

Toppturer i Troms - Kvaløya
Toppturer i Troms - Jiekkvarri

Viktig kunnskap til turen: Den lille snøskredboka av Kjetil Brattlien