/ Twintip

To norske på pallen i Mammoth

Mammoth var preget av mye vind, men det stoppet ikke Ferdinand Dahl eller Johanne Killi som begge endte opp med andreplass i slopestyle.

Sist oppdatert 11. mars 2019 kl 11.19
ANDREPLASS: Ferdinand Dahl og Johanne Killi kjørte solid under verdenscupen i Mammoth. Foto: Norfreeski
ANDREPLASS: Ferdinand Dahl og Johanne Killi kjørte solid under verdenscupen i Mammoth. Foto: Norfreeski

Søndag kveld norsk tid kjørte de norske utøverne om i Mammoth. Etter mye trøbbel med været i den siste uken, kom søndagen med blå himmel som åpnet opp for kvalifikasjon og finale på samme dag. Underveis i konkurransen kunne man se sterke vindkast og at farten på de to siste hoppene kunne være krevende. Sebastian Schjerve var en av de som ikke hadde fart på nest siste hopp og fikk smake på kulen. Heldigvis reiste Schjerve seg opp og fortsatte konkurransen.

Herrer

Mac Forehand tok sin aller første seier i verdenscupen. 17 åringen kjørte godt på rails og hopp, noe som resulterte med en poengsum på 90,95. Med triks som dobbel cork 720, høyre dobbel cork 1260 og venstre dobbel cork 1440 gjorde at Forehand tok sin første seier.

Ferdinand Dahl leverte en stilfull og solid førsteomgang. Med triks som lipslide 450 pretzel 270, rodeo 900 japan og switch dobbel cork 1080 begge veier på hoppene, fikk 86,05 poeng av dommerne. Noe som holdt inn til en andreplass.

Fagan Kiernan tok tredjeplassen bak Forehand og Dahl. Kiernan kjørte teknisk godt på railseksjonen med lipslide 450 blind 270, til en stor venstre dobbel cork 1080 mute på quarter hoppet og avsluttet runet med en switch venstre dobbel 900 safety.

dahl
dahl

Foto: Mateusz Kielpinski 

Damer

Mathilde Gremaud har vært på pallen tre ganger tidligere, men aldri stått øverst på pallen før i Mammoth. Gremaud falt stygt under trening og var usikker på om hun skulle stille videre i konkurransen. Treneren overtalte henne til å kjøre likevel, noe som endte med første seier i verdenscupen.

Gremaud startet det hele med en lipslide 270, cork 540 og avsluttet runet med en stor switch venstre cork 720 på siste hoppet. Alt klaffet for Gremaud som til slutt fikk 86,65 og holdt til førsteplass.

Johanne Killi tok andreplassen og sin første pallplass under årets verdenscup. Med god og teknisk railkjøring på øverste rail, til en switch venstre 720 safety og switch høyre cork 540 japan på de to siste hoppene. Med dette runet sikret Killi andreplassen med en poengsum på 79,15.

Megan Oldham tok tredjeplassen med 76,15. Oldham kjørte teknisk bra på railseksjonen og sendte en gigantisk venstre cork 900 tail på siste hoppet.

killi
killi

Foto: Mateusz Kielpinski 

Les også: Slik justerer du bindinger 

Sebastian Schjerve kom til slutt på en 11. plass og Birk Ruud tok 12. plassen.

Neste stopp i verdenscupen slopestyle er i Silvaplana i Sveits. Silvaplana vil være sesongens siste verdenscup i slopestyle og det er her det vil avgjøres om hvem som vinner sammenlagtseieren.

 

Video av runet til de som kom på pallen.

Mac Forehand 

Ferdinand Dahl

Fagan Kiernan 

Mathilde Gremaud

Johanne Killi 

Megan Oldham

Les også: Fri Flyt sin skitest 

Les også: Best i test

Husk at du som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler fra landevei.noterrengsykkel.nofriflyt.noutemagasinet.no og norsk-klatring.no.

Publisert 11. mars 2019 kl 11.19
Sist oppdatert 11. mars 2019 kl 11.19
annonse
Relaterte artikler
Sandra Eie og Johanne Killi
Eie er eneste jente på landslaget

Eneste jente på landslaget

Birk Ruud og Johanne Killi vant verdenscupen sammenlagt.
Johanne Killi og Birk Ruud vant verdenscupen sammenlagt

Killi og Ruud med sammenlagtseier i verdenscupen

GJENNOMBRUDD: Sebastian Schjerve har levert gode resultater denne sesongen, her fra 2. plassen i Mammoth. Foto: Freeskilandslaget
Sebastian Schjerve om livet som freeskier

– Min største drøm er å fortsette som nå

DOBBELT NORSK: Birk Ruud og Christian Nummedal skaffet Norge dobbel medalje i VM-finalen i slopestyle. Birk Ruud tok gull, Christian Nummedal sølv og Andri Ragettli fra Sveits tok bronse. Foto: Freeskilandslaget
MEDALJEFEST I VM I GEORGIA

Birk Ruud tok VM-gull i slopestyle

VM-BRONSE: Johanne Killi tok VM-bronse i slopestyle-finalen i Georgia. I tillegg leder hun verdenscupen sammenlagt. Foto: Freeskilandslaget
KILLI TAR 3. PLASS i GEORGIA

VM-bronse til Johanne Killi

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen