/ Twintip

Reiser ikke til verdenscupen i Georgia

Står over neste verdenscup

På grunn av den pågående krigen mellom Russland og Ukraina går neste runde i verdenscupen i freeski og snowboard uten nordiske deltakere. Samtidig ber de FIS om å avlyse hele runden, og utestenge alle russiske og hviterussiske utøvere.

Sist oppdatert: 28. februar 2022 kl 09.28
Per Iver Grimsrud
BOIKOTT: Per Iver Grimsrud (bildet) og Christoffer Schach sender ingen utøvere til Georgia i helga. Foto: Anders Holtet
Lesetid: 2 minutter

– Det føles ikke riktig å delta i konkurransene når Russland har angrepet og invadert Ukraina, skriver forbundene i en pressemelding.

Til helgen skulle etter planen både skikjørerne og brettkjørerne delta i en verdenscup i Bakuriani i Georgia.

Det er uaktuelt for begge på grunn av den pågående krigen i Ukraina. Årsaken er at landet ligger for nære Russland og Ukrania.

Like før helgen gjorde begge forbundene, sammen med de andre nordiske, det klart at de står over.

Samtidig ber de FIS om å avlyse verdenscuphelgen.

– Sammen med utøverne våre fordømmer vi det som nå skjer, sier landslagssjef for snowboard, Per Iver Grimsrud og landslagssjef for freeski, Christoffer Schach i en felles pressemelding.

Verken Finland, Sverige eller Norge sender altså noen utøvere til den kommende verdenscupen i Georgia 3-5. mars. Verdenscupen skulle etter planen avholdes i Bakuriani. Georgia ligger øst for Svartehavet og grenser til Russland i nord.

I tillegg til å droppe verdenscupen, ber også flere forbund om utestengelse av russiske utøvere. I et brev signert generalsekretær i Brettforbundet, Ola Keul, står det følgende:

«Russlands angrep på Ukraina er et klart brudd på internasjonal rett og er uakseptabelt. Det krever internasjonal fordømmelse og sanksjoner, også innen sport. Derfor er det vår klare oppfatning at russiske og hviterussiske utøvere ikke skal delta i konkurranser utenfor hjemlandet. Alle ledere skal også bli suspendert fra deres internasjonale verv.»

I tillegg skriver forbundet at de er svært bekymret for sikkerheten til ukrainske utøvere.

Det er i realiteten få russere og hviterussere som deltar eller hevder seg i toppen i både snowboard og ski. På snowboard deltar Vladislav Khadarin blant annet i både verdenscupen og OL.

Publisert 28. februar 2022 kl 09.28
Sist oppdatert 28. februar 2022 kl 09.28
annonse
Relaterte artikler
Sandra Eie og Johanne Killi
Eie er eneste jente på landslaget

Eneste jente på landslaget

Birk Ruud og Johanne Killi vant verdenscupen sammenlagt.
Johanne Killi og Birk Ruud vant verdenscupen sammenlagt

Killi og Ruud med sammenlagtseier i verdenscupen

GJENNOMBRUDD: Sebastian Schjerve har levert gode resultater denne sesongen, her fra 2. plassen i Mammoth. Foto: Freeskilandslaget
Sebastian Schjerve om livet som freeskier

– Min største drøm er å fortsette som nå

DOBBELT NORSK: Birk Ruud og Christian Nummedal skaffet Norge dobbel medalje i VM-finalen i slopestyle. Birk Ruud tok gull, Christian Nummedal sølv og Andri Ragettli fra Sveits tok bronse. Foto: Freeskilandslaget
MEDALJEFEST I VM I GEORGIA

Birk Ruud tok VM-gull i slopestyle

VM-BRONSE: Johanne Killi tok VM-bronse i slopestyle-finalen i Georgia. I tillegg leder hun verdenscupen sammenlagt. Foto: Freeskilandslaget
KILLI TAR 3. PLASS i GEORGIA

VM-bronse til Johanne Killi

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen