– Jeg bare står på ski og har det gøy. Det er ikke verre enn det, sa Birk Ruud til NRK.

Han satte trippel cork 14 safety begge veier. Høyretrippelen lærte han seg på trening før dagens renn. I det siste hoppet var det klart at han hadde vunnet, så han satte dobel backflip.

Annonse

Antoine Adelisse landet switch trippel cork 12 safety i sitt siste hopp og ble nummer to. Felix Usterud satte også trippel og ble nummer tre.

Ferdinand Dahl lærte seg også en ny trippel på treningen. Han fikk 95,8 poeng og dagens høyeste score for et enkelthopp.

Tidligere landslagsskjører og ekspertkommentator i NRK, Fridtjof Fredricsson, lot seg virkelig imponere av Birk Ruud.

– Han er så ekstremt god. Han er kanskje den utøveren i verden som kan flest triks. En moden skikjører. Han er det største talentet jeg noen gang har sett.

Det var slush og soft landing i dagens renn. De fleste utøverne så ut til å slite mindre med farten enn i går. I dagens finale var seks av 10 startende i herreklassen norske. Klaus Finne og Robert Ruud var i finalen i går, men klarte ikke å kvalifisere seg til dagens finale.

Emma Dahlström vant jenteklassen for andre dag på rad. Seireren var klar før hennes siste hopp, så hun feiret med en lang backflip.

Lørdag var den aller siste konkurransen i årets verdenscup i Big Air. Den var det til slutt Henrik Harlaut og Dahlström som vant sammenlagt.