Hjem
 / Twintip
 / Birk vant med trippel begge veier

Birk vant med trippel begge veier

Birk Ruud vant dagens verdenscupfinale i Big Air med trippel 14 begge veier.

Sist oppdatert 25. mars 2017 kl 16.22
TRIPPEL RUUD: Birk Ruud var suveren i dagens renn i Myrkdalen. Bildet er fra gårsdagens renn på samme sted. Bilde: Cristopher Frankum/Skiforbundet
TRIPPEL RUUD: Birk Ruud var suveren i dagens renn i Myrkdalen. Bildet er fra gårsdagens renn på samme sted. Bilde: Cristopher Frankum/Skiforbundet

– Jeg bare står på ski og har det gøy. Det er ikke verre enn det, sa Birk Ruud til NRK.

Han satte trippel cork 14 safety begge veier. Høyretrippelen lærte han seg på trening før dagens renn. I det siste hoppet var det klart at han hadde vunnet, så han satte dobel backflip.

Antoine Adelisse landet switch trippel cork 12 safety i sitt siste hopp og ble nummer to. Felix Usterud satte også trippel og ble nummer tre.

Ferdinand Dahl lærte seg også en ny trippel på treningen. Han fikk 95,8 poeng og dagens høyeste score for et enkelthopp.

Tidligere landslagsskjører og ekspertkommentator i NRK, Fridtjof Fredricsson, lot seg virkelig imponere av Birk Ruud.

– Han er så ekstremt god. Han er kanskje den utøveren i verden som kan flest triks. En moden skikjører. Han er det største talentet jeg noen gang har sett.

Det var slush og soft landing i dagens renn. De fleste utøverne så ut til å slite mindre med farten enn i går. I dagens finale var seks av 10 startende i herreklassen norske. Klaus Finne og Robert Ruud var i finalen i går, men klarte ikke å kvalifisere seg til dagens finale.

Emma Dahlström vant jenteklassen for andre dag på rad. Seireren var klar før hennes siste hopp, så hun feiret med en lang backflip.

Lørdag var den aller siste konkurransen i årets verdenscup i Big Air. Den var det til slutt Henrik Harlaut og Dahlström som vant sammenlagt.

Publisert 25. mars 2017 kl 16.22
Sist oppdatert 25. mars 2017 kl 16.22
Relaterte artikler
Sandra Eie og Johanne Killi
Eie er eneste jente på landslaget

Eneste jente på landslaget

Birk Ruud og Johanne Killi vant verdenscupen sammenlagt.
Johanne Killi og Birk Ruud vant verdenscupen sammenlagt

Killi og Ruud med sammenlagtseier i verdenscupen

GJENNOMBRUDD: Sebastian Schjerve har levert gode resultater denne sesongen, her fra 2. plassen i Mammoth. Foto: Freeskilandslaget
Sebastian Schjerve om livet som freeskier

– Min største drøm er å fortsette som nå

DOBBELT NORSK: Birk Ruud og Christian Nummedal skaffet Norge dobbel medalje i VM-finalen i slopestyle. Birk Ruud tok gull, Christian Nummedal sølv og Andri Ragettli fra Sveits tok bronse. Foto: Freeskilandslaget
MEDALJEFEST I VM I GEORGIA

Birk Ruud tok VM-gull i slopestyle

VM-BRONSE: Johanne Killi tok VM-bronse i slopestyle-finalen i Georgia. I tillegg leder hun verdenscupen sammenlagt. Foto: Freeskilandslaget
KILLI TAR 3. PLASS i GEORGIA

VM-bronse til Johanne Killi

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Nyhetssjef: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen | Daglig leder: Anne Julie Saue