/ Twintip

Birk Ruud vant verdenscupåpningen: – Ellevilt nivå

Da verdenscupen åpnet i Kreischberg i Østerrike fredag kveld var det Birk Ruud som tok førsteplassen i det som var en mildt sagt vill start på sesongen.

Sist oppdatert: 8. januar 2021 kl 20.08
Birk Ruud
VANT: Birk Ruud vant verdenscupåpningen. Foto: Christoffer Schach
Lesetid: 2 minutter

– Ellevilt nivå, ser at mange har kjørt airbag! Mye nye triks og nesten ingen som tryner, sier freeski-ekspert og kommentator i Jibben lever, Bendik Øye, til Fri Flyt etter konkurransen.

Under verdenscupåpningen i Kreischberg i Østerrike leverte Birk Ruud, Antoine Adelisse (andreplass) og Oliwer Magnusson (tredjeplass) best av alle. Men kun ni poeng i formatet som slår sammen de to beste hoppene av tre, skilte niendeplassen fra førsteplassen. 

– Dette er «crazy». Dette er definitivt en av de mest «crazy» konkurransene jeg har vært med i. Å stå på toppen i dag med dette nivået er en ære, sa Ruud til arrangøren etter konkurransen, gjengitt av NRK.

Det var forward dobbel cock bio 18 mute og switch dobbel 18 tail som sendte Ruud til topps med henholdsvis 96.00 og 97.20 poeng. Han avsluttet med en whip som seierstriks.

– Han hadde vunnet med whippen og, sier Øye.

Johanne Killi kvalifiserte seg til finalen, men fikk en skade under treningen. Christian Nummedal kjørte også herrenes finale, men var uheldig og kom på sisteplass.

Rennet var det første i verdenscupen i Big Air. Men det har allerede blitt kjørt et renn i slopestyle. Der kom Nummedal på andreplass. 

Giulia Tanno vant kvinnenes finale, mens Tess Ledeux og Kelly Sildaru kom på andre- og tredjeplass.

Publisert 8. januar 2021 kl 20.08
Sist oppdatert 8. januar 2021 kl 20.08
annonse
Relaterte artikler
Sandra Eie og Johanne Killi
Eie er eneste jente på landslaget

Eneste jente på landslaget

Birk Ruud og Johanne Killi vant verdenscupen sammenlagt.
Johanne Killi og Birk Ruud vant verdenscupen sammenlagt

Killi og Ruud med sammenlagtseier i verdenscupen

GJENNOMBRUDD: Sebastian Schjerve har levert gode resultater denne sesongen, her fra 2. plassen i Mammoth. Foto: Freeskilandslaget
Sebastian Schjerve om livet som freeskier

– Min største drøm er å fortsette som nå

DOBBELT NORSK: Birk Ruud og Christian Nummedal skaffet Norge dobbel medalje i VM-finalen i slopestyle. Birk Ruud tok gull, Christian Nummedal sølv og Andri Ragettli fra Sveits tok bronse. Foto: Freeskilandslaget
MEDALJEFEST I VM I GEORGIA

Birk Ruud tok VM-gull i slopestyle

VM-BRONSE: Johanne Killi tok VM-bronse i slopestyle-finalen i Georgia. I tillegg leder hun verdenscupen sammenlagt. Foto: Freeskilandslaget
KILLI TAR 3. PLASS i GEORGIA

VM-bronse til Johanne Killi

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen