– Ellevilt nivå, ser at mange har kjørt airbag! Mye nye triks og nesten ingen som tryner, sier freeski-ekspert og kommentator i Jibben lever, Bendik Øye, til Fri Flyt etter konkurransen.

Under verdenscupåpningen i Kreischberg i Østerrike leverte Birk Ruud, Antoine Adelisse (andreplass) og Oliwer Magnusson (tredjeplass) best av alle. Men kun ni poeng i formatet som slår sammen de to beste hoppene av tre, skilte niendeplassen fra førsteplassen. 

Annonse

– Dette er «crazy». Dette er definitivt en av de mest «crazy» konkurransene jeg har vært med i. Å stå på toppen i dag med dette nivået er en ære, sa Ruud til arrangøren etter konkurransen, gjengitt av NRK.

Det var forward dobbel cock bio 18 mute og switch dobbel 18 tail som sendte Ruud til topps med henholdsvis 96.00 og 97.20 poeng. Han avsluttet med en whip som seierstriks.

– Han hadde vunnet med whippen og, sier Øye.

Johanne Killi kvalifiserte seg til finalen, men fikk en skade under treningen. Christian Nummedal kjørte også herrenes finale, men var uheldig og kom på sisteplass.

Rennet var det første i verdenscupen i Big Air. Men det har allerede blitt kjørt et renn i slopestyle. Der kom Nummedal på andreplass. 

Giulia Tanno vant kvinnenes finale, mens Tess Ledeux og Kelly Sildaru kom på andre- og tredjeplass.