Sett fra øst er Stornappstinden en svært vakker og markert topp. Sør- og vestsiden er skivennlige, og fjellet er en populær turtopp både sommer og vinter.

Med lett tilgjengelig og fin skikjøring gir Stornappstinden uttelling for slitet. På vestsiden innbyr store flanker til stor fart. Mot sør er fjellet brattere med krevende nedkjøringsalternativer.

Se flere toppturer i Lofoten her.

OPP: Turen starter ved det lille skianlegget i Nappskaret. Hold til venstre for skitrekket, oppover i dalen mellom  Okstind og Litjnappstind (354 moh), til du kommer til et markert søkk i terrenget med et islagt tjern. Herfra er det lett å vurdere fjellet videre oppover. Letteste vei opp er å holde til venstre oppover dalen (mot Middagstind 614 moh) og så gå til høyre mot Stornappstind der hvor terrenget er slakest. Etter en litt brattere oppstigning kommer du opp til den brede, slakere flaten opp mot toppvarden. Gå rett opp mot denne. Vær oppmerksom på at varden (som er liten og ofte nedsnødd) ligger helt ute ved kanten av flågene ned mot øst.

NED: Det gir variert og fin skikjøring å ta samme vei tilbake. Ellers kan du ta sørover noe tidligere fra den store flaten på toppen, kjøre ned de brattere flankene mot sør og komme ned i dalen herfra.

ALTERNATIV NEDKJØRING: Kjør nedover i samme retning fra toppvarden, men ta til venstre (rett sør) etter bare femti meter. Her treffer du på en brattere, (40 grader) 400 meter lang renne som munner ut i et bredere parti rett over Litjnappstind (354 moh). Sett fart over den flate ryggen ut mot denne. Fortsett helt ut til den lille toppen/enden av ryggen og kjør ned til skianlegget herfra.