OPP: Turen starter i lysløypa en snau kilometer vest for Kabelvåg. Fra E10 tar du til høyre over en liten bro. Det er skiltet til Eidet, og parkeringsplassen er omtrent 200 meter fra hovedveien. Herfra følger du lysløypa til skihytta, eller inn til Store Kongsvatnet. Derfra traverserer du opp den gamle skibakken eller følger ryggen oppover mot Ørntinden. Ryggen kalles Aksla, og du følger den opp til du er rett under Ørntinden. Hold til høyre rundt toppen av Aksla, og derfra er det noen meter ned før du forsetter oppstigningen mot Varden. Det finnes flere mulige rutevalg, men det er  vanlig å holde seg til venstre helt til toppen ved Varden. Nedkjøringen starter i skaret 50 høydemeter under Varden.

NED: Det kjøres overalt i Småtindan. Partiet fra toppen og ned til Aksla er det  fineste. Tøffe lofotværinger snur helst ved toppen av Aksla og tar en tur til opp på toppen. Aksla er ganske overgrodd av busker og kratt. Fra bunn av den gamle skibakken ved skihytta er det staking ut til parkeringsplassen. På dager med svært sikre snøforhold er det også mulig å stå ned til skytebanen i Kolbeindalen. Pass da på at det ikke er aktivitet på banen og legg sporene nærmest mulig Aksla. Midt i dalen – der elva renner – er det tidvis svært stor skredfare. 

ALTERNATIV NEDKJØRING: En annen fin nedkjøring er fra Varden og ned mot Lyngvær på vestsiden av fjellet. Med mindre du vil gå opp til Varden når du er nede (nesten 700 høydemeter), krever denne turen at du har avtalt transport og henting ved sørsiden av Olderfjorden. Avkjøringen fra hovedveien er rett sør for Olderfjorden. Følg skilting mot høyre merket Olderfjorden Sør og kjør inn til husene i enden av veien.

Her kan du lese om andre toppturer i området rundt Lofoten.