Området er som en lang fjellrygg som strekker seg fra Justatind i nord-vest til Kangerurtind i sør-øst. Terrenget er en gavmild blanding av bratte flanker, renner og klipper i alle størrelser. Området er snøsikkert og ofte stedet for sesongstart for lokale entusiaster. Les om fler toppturer i Lofoten her.

OPP: Turen starter fra RV 815 ved Justad på sørvestsiden av fjellet. Følg traktorvei innover mot Justadvatnet, forbi et gammelt fjøs inne i dalen. Oppstigningen blir mot nordøst 200 meter etter denne, mot Austredalen. Det lønner seg å holde til venstre for bekkefaret som kommer ned fra Austredalen på vei opp. For å komme til toppen av Justatinden fra Austredalen, går du opp på ryggen av Skjærheia mot nordvest. Videre opp en bratt flanke mot nord og deretter kommer du opp på selve toppryggen av fjellet. Herfra er det lett stigning opp til toppen mot øst. For å komme til toppen av Kangerurtinden fra Austredalen, holder du østover helt innerst i dalen. Herfra går du opp en stor, bratt flanke som strekker seg nordøstover og går helt opp på ryggen. Gå sør-østover til toppen herfra.

NED: For begge toppene gir det grei og underholdende nedkjøring å følge samme rute som på vei opp.

ALTERNATIVE NEDKJØRINGER: Hele ryggen mellom toppene byr på muligheter for flotte linjer, blant annet den lett synlige «oktoberflanken» midt på ryggen, som ofte er kjørbar fra tidlig på høsten. Fra Kangerurtinden kan du også ta sikte på riksveien og kjøre ned rett mot sør. Her er det to brede, og bratte, snøflanker som ender i et høyt klippebånd med noen få, trange passasjer ned. Dette er en storslått nedkjøring i bra vær, men den bør sjekkes nede fra veien på forhånd, eventuelt gås opp samme vei, slik at du ikke kjører feil inn i klippepartiet. På denne siden går det også endel større skred i løpet av vinteren.