/ Surf

Surfejenter inntar bølgene på Jæren

«Ivrig-jentecamper» drar i gang surfecamp.

Sist oppdatert: 28. april 2016 kl 15.34
SURF: Sara Bianca Gilje vil skape et surfe-nettverk for jenter. Her surfer hun i Portugal. Foto: Pedro Mestre
SURF: Sara Bianca Gilje vil skape et surfe-nettverk for jenter. Her surfer hun i Portugal. Foto: Pedro Mestre
Lesetid: 2 minutter

– Hvor enn jeg har reist i verden er det veldig få jenter i line-upen. Derfor har jeg satt stor pris på de få surfevenninnene jeg har i Norge. At vi har kunnet reise rundt og surfe sammen.

Det sier Sara Bianca Gilje. Hun har sammen med «Ivrig-jentecamper» dratt i gang en surfecamp for jenter på Jæren. Den arrangeres om ingen ringere enn en uke og én dag; 6. - 8. mai.

Les mer om campen her.

Vil skape et surfe-nettverk

– Det blir utrolig kult å få samlet så mange surfejenter.  Jeg har fått mange mail fra jenter i alle aldre som vil være med. Det er bra - surfing er jo en sport man kan holde på med til man blir eldgammel. Sammen kan vi inspirere hverandre – og få surfevenninner man kan møte bølgene sammen med - også i fremtiden.

LES OGSÅ: Campen for jenter som vil kjøre overalt
LES OGSÅ: Sticamp for jenter i Hafjell Bike Park i regi av IVRIG

Hittil er det rundt 12 stykker som har meldt seg på campen, som har plass til 15 surfejenter. Det betyr at det kun er noen få plasser igjen – om man ønsker å være med.

VINTER-SURF: Sara Biana Gilje surfer selv året rundt. Hun flytter fra Oslo til Jæren for å kunne surfe så mye som mulig. Foto: Privat.

Hovedinstruktøren på surfecampen er Åse Digranes Øydegard - som er blant Norges beste surfere. I tillegg til surfen står også yoga, miljøforedrag og strandrydding på programmet.

– Hvorfor strandrydding og miljø?

– Miljøsamvittigheten ligger tett opptil surfen. Jeg ser det som vårt ansvar å ta vare på havet og våre elementer. Da kan vi nyte av havet med god samvittighet.

– Denne campen viser også at man ikke nødvendigvis trenger å fly til andre siden av kloden for å finne bra surf. Vi har veldig mye bra bølger også i Norge, forteller Sara Bianca Gilje til Fri Flyt.

LES OGSÅ:  – Jeg er langt fra lei
LES OGSÅ: De snilleste gutta på Hovden

Du-skulle-vaert-her-i-gaar_ordinary_1200
Du-skulle-vaert-her-i-gaar_ordinary_1200

GODE BØLGER: Jæren kan tidvis by på svært gode bølger. Her fra 2014 - hvor nok en perfekt bølge ruller urørt inn mot rullesteinene på Jæren. Bølgeperioden var på hele 17 sekunder. Det er virkelig ikke dagligdagskost her i Norge. Bilde: Christian Nerdrum

Dette blir første gang IVRIG-jentecamper arrangerer surfecamp. De arrangerer vanligvis sykkel- og skicamper.

Publisert 28. april 2016 kl 15.34
Sist oppdatert 28. april 2016 kl 15.34
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen