/ Surf

Norgesmester´n

Åge Obrestad ble norgesmester i surfing på Jæren forrige helg.

Sist oppdatert: 15. november 2012 kl 10.42
SEIERHERRE: Åge Obrestad vant Open-klassen under NM i surfing forrige helg. Foto: Anne Christine P. Meling
SEIERHERRE: Åge Obrestad vant Open-klassen under NM i surfing forrige helg. Foto: Anne Christine P. Meling
Lesetid: 2 minutter

George Lewis har sendt oss en rapport fra konkurransen, som ble arrangert på Jæren:

Dag 1:

Etter en dag med alle årstider, inkludert sterk kuling med medfølgende kaos en periode (kanskje med unntak av nordnorsk sprengkulde) fikk vi gjennomført 16 heat med både open herrer og damer. Det var helt tydelig av bølgegudene og sikkert andre bølgemakter var litt grinete for det var ikke akkurat sommer og sol på Point Perfect. Pointet levde definitivt ikke opp til navnet sitt. Heldigvis var det konkurranseforhold hele dagen, men dessverre ikke av beste sort.

Dag 2:

Surfen pumpet på point perfect, det var vindstille og det var tydelig at den sure stemningen blant bølgegudene var over. Ok, de var kanskje litt grinete enda, siden det var delvis overskyet, men noe riktig må vi ha gjort, for det var glassy og 2-2.5 meters bølger stort sett hele dagen og alle fikk virkelig oppleve hva som ligger bak navnet “Point Perfect”. Med sol, pølsesalg og fint vær satt det folk på rullestenene og koste seg. Det var god stemning og godt oppmøte blant publikum, nærmere estimert rundt 200! De resterende heat ble gjennomført, inkludert junior og barneoppvisning. Nivået på surferne var imponerende høyt, særlig blant jentene med Jannicke Aasen fra Ålesund som klar vinner. I Master-klassen stakk Jan Erik Jensen av med seieren mens i Open var det lokale Åge Obrestad som slo Jonas Paulsen fra Larvik. I Junior-klassen var det local surfer Ask Hide fra som stakk av med førsteplassen.

Nytt av året var dommerkurs i forkant av NM som sikret god objektiv dømming noe som ble svært godt mottatt. Neste års NM vil bli arrangert i Lofoten.

Resultater NM surf 2012:

Junior:

 1. Ask Hide

 2. Alex Daysh

 3. Morten Hagen 

Herrer:

 1. Åge Obrestad

 2. Jonas Paulsen

 3. Kristian Engstrøm

 4. Per Arne Zahl

Kvinner:

 1. Jannicke Aasen

Master:

 1. Jan Erik Jensen

 2. Pål Virrum

 3. Frode Goa

 4. Christian Sørensen

Publisert 15. november 2012 kl 10.42
Sist oppdatert 15. november 2012 kl 10.42
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen