På tross av stedets lange surfetradisjon, er det første gang NM avholdes i denne værharde regionen. Hoddevika er godt kjent for å holde swell i voksen størrelse og kan servere tubende surf både til venstre og høyre. Historisk sett er utsiktene gode for utmerkede forhold i den valgte perioden.
 
Markedsansvarlig i Norges Surfforbund, Per Freisberg er begeistret:

– Lavtykkene ligger nå i en endeløs rekke i Atlanterhavet, og jeg er overbevist om at vi kommer til å få de bølgene vi trenger for å kåre Norgesmestere i surfing. Jeg ser frem til en begivenhetsrik solhelg med blide mennesker på Stad, sier han.
 
 Forventet antall deltagere er mellom 50-60 stk, med en stadig økende andel kvinner. 

– Stad er et lite samfunn som støtter seg på landbruk og surf. NSRF og alle sine medlemmer er veldig takknemmelige for at vi får lov å komme til Stad og oppleve naturen, bølgene og gjestfriheten til lokalsamfunnet. Derfor oppfordrer NSRF alle sine medlemmer og gjester som kommer til Stad til å respektere våre verter og samfunnet i Hoddevika. Kjør sakte, ikke forsøple plassen og vær snill og grei, fortsetter Freisberg.

Det vil bli avholdt konkurranse i følgende klasser;
 
 Åpen Herre (18+)
 Åpen Dame (18+)
 Åpen Longboard (H&D)
 Grommets (-18) (G&J)
 

Deltageravgift er kr 50 i medlemsavgift til forbundet + kr 50 pr klasse man ønsker å delta i.
 
Overnatting finner du på stadsurfing.com, Akkasurf, Lapoint eller i telt/bobil på jordet til bonden. En jordlapp hos bonden koster kun kr 50 per natt og inkluderer verdens beste utsikt.

Påmelding til konkurransen gjøres på quiksilver.no

Publikum ønskes selvfølgelig hjertelig velkommen alle dager. For å gjøre arrangementet tilgjengelig for flest mulig setter NSRF og Selje kommune opp busser fra Selje til Hoddevika på Lørdag 5. november. Billetten koster kr. 20. Påmelding med påstingningønske sendes til maria.helgesen@selje.kommune.no