– Det var lite, men vi hadde det gøy og det var god stemning på stranda. Jeg blir her oppe noen dager til, sier australske Tim Matley etter Lapoint Surfout to Marocco.

Tim har surfet siden han var fire år gammel og tok seg turen til Stadlandet under norgesferien sin. Han skilte seg ut blant de fire finalistene og de seksten deltakerne med overlegen fart i de små bølgene, som forteller at han er oppvokst med slappe bølger i Foster, og vant til å gjøre mest ut av slike forhold. I semifinalen klarte han dessuten å få luft under brettet i et forsøk på 180. På plassen bak Tim kom Sør-Afrikaneren Shannon Linley, som fikk melket det meste ut av forholdene i finalen og tok flest bølger av alle, samtidig som han leverte noen fine cutbacks i Ervika. Surfout to Marocco savnet ikke eksotisk surfekompetanse, og helt fra Hawaii var Stavanger-bosatte Kiale Naluai. Han har nettopp flyttet til Norge, og hadde som alle de andre foretrukket større bølger. Men Kiale beviste dog hva det innebærer å være oppfostret med Stillehavet som nærmeste nabo og kapret den siste pallplassen. Australske Seamus Fox brukte store deler av dagen på å finne rett brett i de vanskelig forholdene, og slet med å finne seg helt til rette. Seamus lekte seg lett til en fjerdeplass, men fikk for lite bølger i finalen til å vise hva han er god for i dagens siste heat.

Annonse

Blant ni deltakere i dameklassen var det Katrine Røed som gikk av med seieren foran Vivian Aasen, Lydia Vasques og Kristin Blomstrand. Katrine ble godt belønnet med taktikken om å velge longboard fremfor shortboard, og plukket godt med bølger sammenliknet med konkurrentene i finalen. Sammen med Tim Matley vant hun dermed opphold med reise til Lapoint sin camp i Marokko.

Da Hoddevika ikke hadde noen bølger under konkurransedagen ble arrangementet flyttet til nabobukta Ervika. Her kom det rikelig med småtteri for å tilfredsstille alle som var kommet til festivalen for å surfe. Sandbankene i Ervika sørget for muligheter langs hele stranden, og at alle de hundre oppmøtte fikk plass i den vakre bukta.

Flere bilder, oppsummering og film kommer senere på friflyt.no. I mellomtiden kan du se innslaget til Torje Bjellaas på NRK, og reportasjen på NRK P3 ved linkene til høyre.

Resultater herrer (16 deltakere)

1. Tim Matley

2. Shannon Linley

3. Kiale Naluai

4. Seamus Fox

5. Olav Langvik

6. Nick Holmgren

7. Max Larsson

8. Jarand Fretheim

9. Sebastian Kjellström

Resultater kvinner (9 deltalkere)

1. Katrine Røed

2. Vivian Aasen

3. Lydia Vasques

4. Kristin Blomstrand

5. Anne Grethe Solberg

6. Cathrine Bull

7. Heidi Yvonne Hoddevik

8. Marit Tvedten

9. Marianne Rodlang