Det omfatter dermed Hoddevika og Ervik i Stad kommune, hvor det har vært opprop fra lokalpolitikere og næringsdrivende om å gjøre noe.

Situasjonen med "frie" campere har kommet ut av kontroll, og man har vært bekymret for smittevernet.

Fri Flyt omtalte saken tidligere under opptakten. På nettsidene til kommunen kan du lese vedtaket - og jamfør forvaltningsloven sende inn en klage!

Overnatting i Hoddevik er forbode innanfor område attgjeve på kartet. Forbodet gjeld mellom anna bruk av alle typar telt, campingvogner og hengekøyer.
Dei same reglane gjeld no også for Ervik. Begge bygdene har dei siste åra hatt ein enorm vekst i reiselivet, ikkje minst på grunn av alle bølgesurfarane som kjem til Stadlandet heile året.

NEI: Du må finne alternativer til fri telting. Foto: Alexander Hagen
Hoddevika camping telt Stad

En potensiell konflikt som følge av dette, er at du simpelthen ikke får overnattet i kommunen. Tidligere i sommer meldtes det om helt fulle campingplasser og overnattingstilbud i den lille paradisbukta. Her er vår guide til surfing på Stad.

Denne beslutningen vil naturlig nok ikke gjøre at det blir mere plass på eksisterende overnattingstilbud - snarere tvert i mot.

– Alle plassene våre er fulle. Vi ønsker at de som ikke har fått plass hos oss, utsetter campingturen til Hoddevika til en annen gang, sa daglig leder på Hoddevik strandcamp Magnhild Hoddevik da vi snakket med henne i juni.