/ Surf

Fri telting i Hoddevika er nå forbudt

Nå har fylkesmannen bestemt seg - det blir forbud mot å slå opp telt utenfor campingplassene i Stad kommune.

Sist oppdatert: 10. juli 2020 kl 09.53
Stad Surfing hoddevika ervik
Stad Surfing er et av de nå lovpålagte overnattingsstedene i området. Foto: Stad Surfing
Lesetid: 2 minutter

Det omfatter dermed Hoddevika og Ervik i Stad kommune, hvor det har vært opprop fra lokalpolitikere og næringsdrivende om å gjøre noe.

Situasjonen med "frie" campere har kommet ut av kontroll, og man har vært bekymret for smittevernet.

Fri Flyt omtalte saken tidligere under opptakten. På nettsidene til kommunen kan du lese vedtaket - og jamfør forvaltningsloven sende inn en klage!

Overnatting i Hoddevik er forbode innanfor område attgjeve på kartet. Forbodet gjeld mellom anna bruk av alle typar telt, campingvogner og hengekøyer.
Dei same reglane gjeld no også for Ervik. Begge bygdene har dei siste åra hatt ein enorm vekst i reiselivet, ikkje minst på grunn av alle bølgesurfarane som kjem til Stadlandet heile året.

NEI: Du må finne alternativer til fri telting. Foto: Alexander Hagen
Hoddevika camping telt Stad

En potensiell konflikt som følge av dette, er at du simpelthen ikke får overnattet i kommunen. Tidligere i sommer meldtes det om helt fulle campingplasser og overnattingstilbud i den lille paradisbukta. Her er vår guide til surfing på Stad.

Denne beslutningen vil naturlig nok ikke gjøre at det blir mere plass på eksisterende overnattingstilbud - snarere tvert i mot.

– Alle plassene våre er fulle. Vi ønsker at de som ikke har fått plass hos oss, utsetter campingturen til Hoddevika til en annen gang, sa daglig leder på Hoddevik strandcamp Magnhild Hoddevik da vi snakket med henne i juni.

Publisert 10. juli 2020 kl 09.53
Sist oppdatert 10. juli 2020 kl 09.53
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen