/ Surf

En surfehelg på Stadlandet

Fri Flyts Brynjar Åmot og Alex Hagen lurte med seg tidligere snowboardstjerne Sindre Iversen på surfetur til Hoddevika i helgen.

Sist oppdatert: 30. mai 2017 kl 13.11
FIN LANGHELG: Sindre Iversen surfer i Ervika. Foto: Kristina Cronfelt Aasen
FIN LANGHELG: Sindre Iversen surfer i Ervika. Foto: Kristina Cronfelt Aasen

Meget lovende bølgevarsel og en rød-dag torsdag kunne ikke passet bedre for en Hoddevika-tur.

Ankomst kl 03.00 i vind og piskregn gjorde at gutta satte ny rekord i teltoppsetting. Med godt bidrag fra gode campnaboer ved stranda i Hoddevika fikk gutta seg en tørr og god natts søvn i ly fra Stadlandets værherjinger natt til torsdag.

Gjengen våknet til relativt flatt vann og grått vær med god fart i vindkastene. De rakk så vidt å få på oss flip floppsa og få strekt ut mårratrynet i drittværet utenfor teltet før en kjenning banket innenfra campingvogna 20 meter bortenfor. Det viste seg å være jackpot for teltgjengen, Asbjørn Eggebø Næss hadde varm campingvogn og en full kanne med kaffe!

Dog hadde gjengen kjørt ni timer til Stad, spist 6-10 baconpølser hver og sluppet ut rikelig med co2 – de kunne ikke bare sitte i vogna til Asbjørn å høre på røverhistorier hele dagen.

Briste eller bære, de måtte komme seg ut og utnytte dagen selv om det er dårlig med bølger. Det var en perfekt anledning for å teste ut jaktinstinktene til landkrabbene under vann. Litt knoting med en harpun og snidding av noen 200 grams sei var mer enn spennende nok for uerfarne undervannsjegere.

  • Se stort galleri nederst i saken.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

1.sindre,brynjar, Magnus E.Larsen, Jørgen johansson
1.sindre,brynjar, Magnus E.Larsen, Jørgen johansson

PÅ PLASS: Sindre Iversen, Brynjar Åmot, Magnus E.Larsen og Jørgen Johansson. Foto: Alexander Hagen

Manndommen toppet seg riktignok da Alex kom opp med en rødkrabbe på ganske kvass størrelse i hånda etter et lite fridykk. Målet var at vi ikke skulle komme tilbake til gutta i campen tomhendte, og det gjorde vi nå heldigvis ikke med en bonuskrabbe til på kjøpet.

Stoltheten fikk seg en kraftig demper da Asbjørn kunne melde om at han hadde sett to jenter i 12-årsalderen komme tilbake med dykkermaske, snorkel og en bøtte med rundt 15 rødkrabber en time tidligere.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

8.Asbjørn
8.Asbjørn

MØTTE SKIPROFIL: Her er Asbjørn Eggebø Næss i vannet. Foto: Alexander Hagen

Krabbene ble kokt og fortært ved siden av pils og grillmat på kvelden hos guttas nye venner i Calefornia’n ved siden av, Jørgen Johansson og Magnus E.Larsen som også var på Stadlandet på jakt etter bølger.

Det ble diskutert i timesvis hvor fine bølgeforhold det kom til å bli fredag og lørdag. Gunstig vind, bra retning på 1-1,8m swell og over 10 sekunder i bølgeperiode. Spenningen kunne minne om følelsen de hadde før en muntlig eksamen på ungdomskolen. Dette måtte jo bli bra.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

11.Stemning i campen
11.Stemning i campen

FIN STEMNING: Det var god stemning i campen. Foto: Alexander Hagen

Fredagen var her og været var blitt et par knepp bedre. Det som derimot ikke var blitt noe særlig bedre var bølgene. Fortsatt veldig lite i Hoddevika. Riktignok veldig cleant og fine linjer, men hoftehøyde på settene var ikke det de hadde konkludert med kvelden i forveien.

Campgjengen fant ut at det eneste riktige var å sjekke ut Ervika, en strand med rullestein ikke altfor langt unna Hoddevika. Der fikk de heldigvis se noe ganske annet enn Hoddevika, og vi fikk flere surfeseshions der med cleane, lange bølger med skulderhøyde på settene. Når solen dukket opp i tillegg var det lite å klage på.

 På tross av at bølgevarselet ikke helt slo inn ble det en fantastisk helg med nye bekjentskaper, drøssevis av røverhistorier, kokt krabbe, fine bølger i noe av det vakreste Norge har å by på av omgivelser.

Se bildeserie nedenfor:

Publisert 30. mai 2017 kl 13.11
Sist oppdatert 30. mai 2017 kl 13.11
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen