/ Surf

Norges første påskesurfcamp

Denne påsken kan du bli med på påskesurfcamp på Stad i Sogn og Fjordane.

Sist oppdatert: 4. mars 2009 kl 08.09
VINTERSURF: Jarand Fretheim i aksjon på heftige vinterbølger i januar. Foto: Bickfoto.no
VINTERSURF: Jarand Fretheim i aksjon på heftige vinterbølger i januar. Foto: Bickfoto.no
Lesetid: 2 minutter

– Vi vil fortsatt at påske skal være påske. Derfor beholder vi selvfølgelig tradisjonene med påskeegg, påskerenn og påskemiddag, sier Simen Knudsen som er den nye lederen på Lapoint sin surfcamp på Stad. Selv om nordmenn flest er vant med påske på høyfjellet hevder imidlertid Simen at det ikke vil by på noen problemer å endre dette mønsteret.

– Tradisjoner er viktig, men det er også viktig å være åpen for nye opplevelser. Vi vet at folk storkoser seg på Stad og det å gjøre noe annerledes et år er noe jeg tror folk kommer til å sette stor pris på, uttaler Simen.

Ferske surfere inviteres

I følge Jarand Fretheim har interessen for surfing på Stad eksplodert de siste årene. På spørsmålet om hvorfor svarer han:

– Det er nok en kombinasjon av flere faktorer. Fantastisk natur og meget stabile bølgeforhold er en ting. Men jeg tror også det er mange nordmenn som sitter med en drøm om å lære seg denne sporten. Lapoint tilrettelegger derfor årets påskecamp slik at nybegynnere kan få instruksjon, mens de som har prøvd litt før får muligheten til å leie surfeutstyr og bli guidet til de beste ”surfebreaksa.”

– Forskjellen med og uten instruksjon de første gangene man prøver surfing er enorm. Og i Hoddevika på Stad vil jeg påstå vi har noen av verdens beste forhold for ferske surfere. Derfor bør de som ønsker å lære seg surfing komme hit, legger Jarand til som for tre år siden startet surfcamp på Stad og nå er markedssjef i Lapoint Travels.

Surfing i April?

Det at surfcampen er lagt til april ser ikke ut til å bekymre arrangørene.

– Jeg forstår godt at folk er skeptisk, men jeg tror folk vil bli meget overrasket over hvor varmt det faktisk er å surfe med moderne våtdraktsutstyr, hevder Simen Knudsen. I fjor bygde Lapoint et nytt dusjanlegg på Stad, slik at deltakerne nå kan bytte innendørs. Lapoint mener derfor at surfing er en helårssport i Norge selv om ikke alle har fått øynene opp for det.

– At ikke flere kommer på vinterstid synes jeg er rart når vi har tilrettelagt såpass bra for at folk ikke skal fryse og bølgene er knallbra, avlutter Simen Knudsen.

Mer informasjon om arrangementet:

www.lapoint.no

Spørsmål?

Spørsmål kan rettes til Jarand Fretheim:

E-post: jarand(a)lapoint.no

Tlf: 95028224

Pressemelding fra arrangøren

Publisert 3. mars 2009 kl 16.00
Sist oppdatert 4. mars 2009 kl 08.09
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen