Mica Lourenco (35) har shapet brett i over 19 år og de siste tre årene under sitt eget merke Mica Shapes i portugisernes surfehovedstad Ericeira. Under Fri Flyt Surfefestival 9.-12. oktober tar han med seg kunstene til Hoddevika hvor han holder kurs i brettshaping. Mica er selv en svært dyktig surfer, og var tidligere med i World Qualifying Series hvor han har slått store navn som Joel Parkinson og Taj Burrow. Mica har dessuten jobbet med den verdensberømte shaperen Eric Arakawa en periode på Hawaii.

– Jeg fikk tilbud om å jobbe med Arakawa i år også, men er ikke så glad i Hawaii, kommenterer Mica om den saken. Portugiseren har forøvrig vært i Norge tidligere og surfet små bølger på Jæren under Volcom Codfish.

– Det var smått, men utrolig vakkert! Jeg har sett bilder fra Stadt, og det virker fantastisk. Håper vi får noen skikkelige bølger, fortsetter Mica.

Kurset tar for seg alle prosesser i utformingen av et surfbrett - fra forming av skummet, glassering av fiberglass, maling, topcoat, finnemontering (FCS) og nedpussing av brettet. Vinneren av surfekonkurransen tar med seg Micas brett hjem i premie.

Kurset går fredag (10.00-14.00), lørdag (10.00 - 13.00), søndag (10.00-12.00)

Totalt varer shapekurset ni timer, så det vil bli nok tid for deltakerne å surfe!

Prisen på kurset er kr 300. Meld deg på i linken til høyre. Det er bare 7 plasser, så det gjelder å være tidlig ute. Betaling gjøres på linken til høyre under www.eksponert.no