/ Surf

Former custombrett på Stadt

Han lager surfbrett til noen av verdens beste surfere. Under Fri Flyt Surfefestival kommer Mica Lourenco for å holde kurs i shapekunst.

Sist oppdatert: 3. oktober 2008 kl 18.03
Mica Lourenco kan lære deg å shape surfebrett proffene foretrekker. Foto: Christian Nerdrum
Mica Lourenco kan lære deg å shape surfebrett proffene foretrekker. Foto: Christian Nerdrum
Lesetid: 2 minutter

Mica Lourenco (35) har shapet brett i over 19 år og de siste tre årene under sitt eget merke Mica Shapes i portugisernes surfehovedstad Ericeira. Under Fri Flyt Surfefestival 9.-12. oktober tar han med seg kunstene til Hoddevika hvor han holder kurs i brettshaping. Mica er selv en svært dyktig surfer, og var tidligere med i World Qualifying Series hvor han har slått store navn som Joel Parkinson og Taj Burrow. Mica har dessuten jobbet med den verdensberømte shaperen Eric Arakawa en periode på Hawaii.

– Jeg fikk tilbud om å jobbe med Arakawa i år også, men er ikke så glad i Hawaii, kommenterer Mica om den saken. Portugiseren har forøvrig vært i Norge tidligere og surfet små bølger på Jæren under Volcom Codfish.

– Det var smått, men utrolig vakkert! Jeg har sett bilder fra Stadt, og det virker fantastisk. Håper vi får noen skikkelige bølger, fortsetter Mica.

Kurset tar for seg alle prosesser i utformingen av et surfbrett - fra forming av skummet, glassering av fiberglass, maling, topcoat, finnemontering (FCS) og nedpussing av brettet. Vinneren av surfekonkurransen tar med seg Micas brett hjem i premie.

Kurset går fredag (10.00-14.00), lørdag (10.00 - 13.00), søndag (10.00-12.00)

Totalt varer shapekurset ni timer, så det vil bli nok tid for deltakerne å surfe!

Prisen på kurset er kr 300. Meld deg på i linken til høyre. Det er bare 7 plasser, så det gjelder å være tidlig ute. Betaling gjøres på linken til høyre under www.eksponert.no

Publisert 30. september 2008 kl 15.16
Sist oppdatert 3. oktober 2008 kl 18.03
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen