– Juni startet med rolige bølgeforhold i år men har tatt seg kraftig opp på slutten, sier Jarand Fretheim som driver Stad Surfschool og nå den nyetablerte Lapoint-campen i Hoddevik. Reise- og camparrangøren Lapoint, mest kjent for de populære campene i Portugal, satser nå også på Nordsjøbølger med nytt fresht camp-hus i Hoddevik og full fart hele sommeren.

Annonse

Den første camp-uken på Stad ble gjennomført 20.-27. juni med 18 ungdommer i alderen 16 - 19 år. Alle storkoste seg med swell som ga bølger hele uken, mens slakkline, trampoline og nybygget miniramp sørget for hygge på land. Det blir holdt fire ungdomscamper og fire åpne camper til og med første uka i august. Totalt regner Lapoint med å ha ca. 100 deltakere på surfcamp og ca. 150 på surfekurs i Hoddevik denne sommeren.

Lapoints storsatsing er dog ikke det eneste som er nytt i vika denne sesongen. Dagligvareforhandleren Otto har så vidt vi vet ikke installert nytt kassaapparat, men surfshop-kassadama Anne er i ferd med å ferdigstille en ny utleieleilighet for sofistikerte surfere med teltskrekk, feite lommebøker, familie og sans for god utsikt. I tillegg ryktes at et av naustene ved Stadlandets Copacabana har lagt inn søknad om skjenkebevilling og byggetillatelse for utendørs dansegulv. Forhåpentligvis vil skiltet med teksten:

”Out surfing - we’re closed.” bli flittig brukt der i sommer.

Akkurat nå sier meldingen tjuevis av varmegrader, små fine sommerbølger, og til tider perfekt fralandsvind på Stad, så det er bare å komme seg av gårde mot Norges vestligste utviklingssamfunn.

Friflyt.no kommer tilbake med en stemningsrapport fra surfcampene i Hoddevika senere i sommer.