Marcus Kleveland gjorde det spennende for seg selv, fans og norske seere da han sto igjen med skarve 40.33 poeng etter et dårlig førsterun under VM i georgiske Bakuriani.

Men i andre run løftet stortalentet fra Dombås seg med en feilfri gjennomføring dommerne ga ham 87.23 poeng for. Det var nok til å legge bak seg japanske Ryoma Kimata (83.45) og Chris Corning (82.18) fra USA.

– Det er utrolig digg. Et feilfritt run av Marcus. Han liker å gjøre det spennende for oss, uttalte trener Morten Kleivdal til Viaplay etter Klevelands andre runde.

Dermed forsvarer 23-åringen VM-tittelen fra 2021.

Marcus fikk en lav score for runnet sitt i kvalifiseringen og måtte gjøre endringer før finalen.

– Det runnet Marcus lander i dag er ekstremt teknisk krevende, og det er godt å se Marcus blir belønnet for det. Nå skal vi nyte VM-gullet før vi omstiller mot første big air-trening på onsdag, fortsetter Morten Kleivdal.

Det var ingen andre som klarte å matche Marcus sitt run, og dermed er han også den første snowboarder til noensinne å forsvare en verdensmestertittel i slopestyle. Marcus droppet inn tidlig og ble derfor stående i bunnen av coursen å vente på om det holdt til gull.

– Det er alltid nervepirrende å stå nede og se nesten hele finalen. Det er det verste. Men jeg endte på topp og jeg kunne ikke vært mer fornøyd. Dette er sykt, sier Kleveland etter at seieren er sikret i Georgia.

Mons Røisland kom på andreplass i kvalifiseringen til slopestyle-VM på fredag, men havnet rett utenfor pallen med 78.90 poeng i finalen.