– Tilsammen på lagene er det i år seks færre enn forrige års sesong. Det er tre færre på landslaget og tre færre på rekruttlandslaget. Fem er tatt av rekruttlandslaget, mens Live Kampesæter og Niklas Sukke har fått plass, sier sportsjef i snowboardlandslaget Per Iver Grimsrud.

Niklas Sukke slo til med en 3. plass i EYOF i vinter og har virkelig tatt store steg i kjøringen sin, det samme med Live som ikke er redd for dobbel flips og store hopp.

Enkelte navn, som Marcus Kleveland, Hanne Eilertsen og Mons Røisland er selvskrevne på laget også til neste år, men det er også noen store navn som forsvinner.

– Stian Kleivdal har valgt å legge konkurransebrettet på hylla og fokusere på filming. Fridtjof Tischendorf og Markus Olimstad har dessverre ikke fått nytt tilbud, da de ikke oppfylte kriteriene for å være på landslaget, men de har som alle andre muligheter til å kjøre seg inn og bli vurdert på nytt til neste år.

UTE AV LAGET: Markus Olimstad blir ikke med videre på landslaget. Foto: Christian Nerdrum
UTE AV LAGET: Markus Olimstad blir ikke med videre på landslaget. Foto: Christian Nerdrum

Brettforbundet har også tatt inn Niklas Lohne Hansen (para) som eneste nye utøver. Niklas har hatt en god sesong fra å vinne E-cuper til å kjøre seg inn i verdenscupen samt deltagelse i VM.

– Han er hundre prosent dedikert og satser for fullt mot verdenscupen neste år. Så det er naturlig å ta han inn på landslaget nå og det skulle bare mangle, fortsetter Grimsrud.

NESTEN ALLE: Stort sett hele det norske landslaget i snowboard.
NESTEN ALLE: Stort sett hele det norske landslaget i snowboard.

Han mener det er en veldig sulten gjeng på laget, men det er også gjort en nedbemanning i det norske landslaget.

På para-rekrutt har Anders Gylterud fått plass. Han kjørte inn noen gode resultater i europacupen i vinter, viser god utvikling og er en Grimsrud & Brettforbundet vil satse på videre på.

– Uttaket i år har vært en veldig krevende prosess. Med større økonomiske utgifter knyttet til samlinger og konkurranser så har vi vært nødt til å kutte ned på størrelsen på laget for å kunne lage et tilstrekkelig opplegg for utøverne, sier sportsjef i snowboardlandslaget Per Iver Grimsrud.

Per Iver Grimsrud
HAR LAGET KLART: Landslagssjef for snowboard i Norge, Per Iver Grimsrud, har laget klart for kommende sesong. Foto: Brettforbundet

– Dere fikk jo en ny sponsor i år, som dere ikke hadde i fjor. Løste ikke det litt av det økonomiske for dere, slik at dere kunne beholdt samme antall på laget?

– Det å få inn Aker som ny hovedsponsor hjelper oss helt klart for å kunne opprettholde satsningen og kunne drifte laget på en fornuftig måte, men som alt annet så koster det mer å reise, delta på samlinger og konkurranser. Så for å kunne være bedre rustet og imøtekomme denne sesongen og sesongene som kommer best mulig har vi valgt å gå ned på antall utøvere på laget, svarer sportssjefen.

Uttaket er basert på en langsiktig målsetting der Brettforbundet har mesterskap som hovedmål, VM i 2025 og OL 2026.

Landslaget 2023/2024

- Marcus Kleveland 

- Mons Røisland

- Bendik Gjerdalen

- Øyvind Kirkhus 

- Hanne Eilertsen

- Bettina Roll

- Niklas Lohne Hansen (para)

Rekruttlandslaget 2023/2024

- Acacia Rose

- Kristian Skjømming 

- Niklas Sukke

- Live Kampesæter

- Tobias Lunn

- Embrik Kirkevoll 

- Anders Gylterud (para)